Bu program (resküv-ra okunur), eksiksiz bir veri kurtarma programı / arayüzüdür. Kaybettiğiniz dosyaları geri getirir. Program, üç ayrı arama-kurtarma motoru üzerine inşa edilmiş gelişmiş bir GUI’dir. Onu gelişmiş yapan şey, kullanıcının onu en iyi ve anlaşılır şekilde kullanabilmesi için tasarlanmış olması ve güçlü araçları kullanmasıdır.
Ayrıca, bilgilendirme metni de hiç bilmeyen kullanıcıları acil durumda yönlendirerek işlerini kolaylaştırır.
Program, üç ayrı modda çalışır:
-
Ham imaj oluşturma: Bu aşamayı adli bilişimciler ve veri kurtarma profesyonelleri her zaman kullanırlar. Ama normal bir kullanıcıysanız bu aşamayı atlayabilirsiniz.
-
Ext4 FS Veri Kurtarması: Bu aşama, ext4’lü partisyonlardan kayıp veri kurtarmaya odaklanır. Dosya adlarını -tam olarak kaybolmamışsa- kurtarma potansiyeli bulunduğu için programda bu özellik de bulunmaktadır. Sağlıklı çalışması için diskin tamamı değil, partisyon seçilmelidir (imaj üzerinden çalışılacaksa imaj dosyası da partisyon olarak oluşturulmalıdır).
-
Tüm FS Kurtarması: Bu özellik, dosya adlarının kurtarmasının çok önemli ya da mümkün olmadığı durumlarda, “verileri mutlaka kurtarmalıyım” mantığıyla çalışır. Data carving tekniği kullanır ve mümkün mertebe çok sayıda sonuç getirmeye çalışır. Tüm disk ya da partisyon üzerinden çalışabilir.
Her iki kurtarma metodu da imaj dosyası üzerinden çalışmayı destekler.
Acil durumda programı hemen kullanabilmek için “Önemli: Bilgilendirme Metni” yazan butona basın. Size bir PDF açacaktır. Bu PDF’nin size yardımcı olabileceğini umuyorum. Bu PDF, aynı zamanda programın belgesidir.
Tanıtım videosunu izleyin:
Programı geliştirmek ve testlerini yapmak gerçekten çok zorlayıcıydı. Her geliştirme aşamasında ve her testte sistemimi ve yedeklemelerimi riske atmak zorunda kaldım. Yedek bazı diskler ve eski yıllardan kalma 512MB’lik (GB değil) bir flaşbellek ile çalıştım (küçük ortamda çalışmak imaj alma ve kurtarma testlerinin süresini çok kısaltır). Programın ikonunu, operasyon yürürken oluşan animasyonları kendim yaptım. Bunlar kolay olmadı ve ciddi zaman aldı. (Bilgilendirme metni de dahil).
Şurada, @cektor 'un alternatif bir kurtarma aracı bulunmaktadır. Programı yazarken benim bilgisayarı kobay olarak kullandık ve iyi sonuçlar elde ettik. Benim uygulamamdan farklı olarak RevLix, Testdisk&Photorec kullanır. O da oldukça başarılı bir yazılımdır, şahsen tavsiye ediyorum.
Rescuvera ise gddrescue, ext4magic ve foremost yazılımlarını motor olarak kullanır. Her üç yazılım da programın başarımı açısından kritik öneme sahiptir.
Programın geliştirilmesine yardımcı olmak için tester’lık yapabilir, sonuçları bana buradan bildirebilirsiniz. Ya da, programa güvenerek acil durumlar için kullanabilirsiniz. Kendi sistemimde yaptığım testlerde iyi sonuçlar elde ettim ama bu, sizde de aynı başarımın elde edileceği anlamına gelmiyor.
Aşağıdan indirin:
Teknik Klavuz:
İyi çalışmalar dilerim.