Gnomenin kendi resim görüntülüyecisindeki sıkıntı resimi tam boyutta açmıyor . Resimi küçültüp veriyor . Yazıların okunmasını zorlaşıyor ve keskinlik bozuluyor resimdeki . Resimi boyutunı %100 yapsan bu seferde ekrana sığdıramıyor . Tam ekran sorunu var .
Ben düzgün resim görüntüleyicisi arıyorum . Tam ekran açabilen . Resimi düzgünce açıcak bir uygulama istiyorum windows daki gibi . Varsa önerilerinizi bekliyorum .
Pardus’un Gnome sürümü nasıl Xfce paketlerini bulundurmuyor? Ayrı depolar mı kullanıyorlar acaba? Neyse başka bir resim görüntüleyici buldum. Ristretto’dan daha iyi görünüyor. Deepin Resim Görüntüleyici. sudo apt install deepin-image-viewer bunu kurmayı deneyin. Not: bunun tam ekran özelliği Xfce’de düzgün çalışmıyor. Belki Gnome’da düzgün çalışabilir. Tam ekran çalışıyor mu mutlaka deneyin.
Gnome nin kendi görüntüleyicisi gibi ilk başta ölçeklendirip açıyor çift tıklayınca tam ekran . Buda güzelmiş . olmazsa böyle kullanıcaz yapacak bişi yok . çalışma mantığı demekki böyle
Sanırsam Gnome ile varsayılan olarak gelen resim görüntüleyici bu. Kurup denedim ama görselleri göstermede hiç bir sorun gözükmüyor. F tuşu ile resmi pencereye göre sığdırabiliyorsunuz. Sağ üst tarafta ise tam ekran tuşu var.
Bahsettiğiniz sorun resmin buradaki gibi ekranı tam doldurmaması ise resmin en-boy oranından dolayı oluyor. Eğer zorla resmi sığdırmaya çalışsaydı resim bir yerlerinden çekiştirilmiş gibi olurdu. Ayrıca resmin çözünürlüğü çok yüksek değilse büyüttüğünüz zaman bulanıklaşma, keskinliğin bozulması gibi sorunlar kesinlikle yaşanır.
Butür resimlerde farkedilmiyor çok . En çok metin içeren resimlerde farkediliyor . Sanırım bu sorun benim kullanmayı bilmeyişimde çift tıklayıp kullanınca sıkıntı yok . Sizin en son verdiğiniz sudo apt install deepin-image-viewer buda hoşuma gitti .