Daha iyi anlaşılması için ekran kaydı aldım drive bağlantısı olarak ekliyorum
en son bu işlemi ne zaman yaptığımı hatırlamıyorum onun için ne zmandır bu şekilde hiç bir fikrim yok ama daha önceleri bir sıkıntı yoktu 25.0 bilge pardus sürümüm
Videoda gösterdiğiniz resim görüntüleyicinin hangisi olduğunu bilmiyorum. Gerçekten sorunu var programın.
Menü’den Pardus Yazılım Merkezini (Pardus Mağaza) açın ve arama kutucuğuna “eye of” yazın.
Karşınıza Gnome Resim Görüntüleyici (özgün adı “eye of gnome”) gelmelidir. Onu seçerek kurulu değilse kurun.
Varsayılan resim göstericinizi buna ayarlayın.
Çalıştırarak deneyin. Şu an videodaki resim görüntüleyici gibi yapılabiliyor yani istemediğiniz panelleri kapatabiliyorsunuz.
Resmi seçmeye gerek kalmadan çevir butonuna tek tıkla basarak çevirebilirsiniz. Kaydetmek için Ctrl ve S tuşlarına aynı anda basmanız yeterlidir.
Programı kaldırıp yeniden kurmak da çözüm olabilir. Eski programı purge komutu ile temiz kaldırın:
sudo apt purge program_adı
Daha sonra mağazadan bulup yeniden kurun. Olaki programın dosyaları hasarlıysa yeniden kurmak hataları giderebilir.
Şayet videodaki uygulama zaten eye of gnome ise, bu kez gThumb kurarak test edin. Çok güzel özellikleri var.
evet pardusla beraber gelen eye of gnome resim görüntüleyicisi mağazaya eye of gnome yazınca gözüktü
önce mevcut eye of gnomu temiz kaldırıp gThumb kurmam lazım değilmi?
birde mağazadan kaldırıp sonra yine mağazadan kurdum hata halen duruyor hata güncellemeyle geldi galiba
Mevcut Eye of Gnome’u temiz kaldırdıktan sonra aynı programı bir daha kurmaktan bahsetmiştim.
Eğer yine düzelmezse, bu kez gThumb kurun ve varsayılan resim göstericinizi o olarak ayarlayın. Gayet kullanışlı bir program. Eğer güncellemelerle böyle bir hata oluştuysa Pardus geliştiricilerinin konuyu değerlendirmesi gerekir.
s.a bahsedilen resim görüntüleyici gayet güzel çalışıyor.hiç bir anomal durumu yok kardeşlerim.
Eye of Gnome bende de sorunsuz. Sanırım başka bir sorun var.
“Son güncellemeden sonra oldu” tarafı dikkate alınmalı sadece.
emin değilim daha önceden sorunsuz olduğu için aklıma sorun kaynağı olarak bir tek güncellemeyle geldiği ihtimali geldi yakın zaman da her hangi bir kurulum yapmadım sistemi etkileyecek zaten