Merhaba arkadaşlar ekran kartım nvidia gt730 430 olan sürücü kurulu
pardus ekran korumaya girdikten sonra kayıtlı rezolasyon değişiyor tekrar normale getirip kaydet diyorum ama sonra ekran korumada aynı döngü yaşanıyor bilginize.
oyunla çok işiniz yoksa NVIDIA’lı tavsiye etmiyorum, dahili ekran kartlılar harici olanları aratmıyor
Oyunla işim yok. Daha önce uzun zaman fedora kullandım böyle bir sorunla karşılaşmadım Ubuntudada yok pardus dan vazgeçmek istemiyorum milli bir işletim sistemimiz var ve herkes kullansın istiyorum o yüzden geliştirilmesinden yanayım. Diğer sistemlerde yaşamadığım bir sorunu eğer donanım değiştirerek çözeceksem konuya yabancı windows kullanıcılarını nasıl ikna edeceğiz?
Belli ki sıkıntı yazılımsal nasıl düzeltiriz?
Nvidia 430 sürücüsünü kaldırdım. Nvidia nın sitesindeki 470 sürücüsünü indirip
burada anlatıldığı gibi kurdum.
Tabii kurarken bazı aksaklıklar yaşadım mesela nouveau driver için
nouveau conf içerisine
blacklist nouveau
options nouveau modeset=0
dedikten sonra reboot da
Failed to Start Light Display Manager hatası aldım ve sistem açılmadı.
CTRL+ALT+F2 ile login olup indirdiğim driver klasöründen sürücüyü kurdum
sistem tekrar başlattığımda herşey normale döndü. şimdi bakalım test edeceğim rezolasyon yine kaybolacakmı eğer sürücüden kaynaklı ise ve düzeltmiş isem bildireceğim.
GNOME Shell synaptic paket adı ‘gnome-shell’ 43-44, GPU yerine CPU kullanan son sürümdür.
yani bu sürümden sonraki GNOME arayüzlü PARDUS işlemci yerine harici grafik donanıma yüklenecek demektir.
XFCE’ye geçip birde öyle dene istersen
üstteki yazıda NVIDIA’yı kötülemedim. ‘Video Render’ veya son çıkan oyunlarla işi olmayanların harici grafik kartlı donanım kullanmasına gerek yok demek istedim. Sir Jensen Huang beyi en kalbi duygularımla selamlarım.
Estağfurullah hocam yorumlarınız için teşekkür ederim.
Xfce kullanıyorum hocam bu sorunu xfce de yaşıyorum gnome kullanmadım.
sürücüyü orjinal sitesinden yüklememe rağmen ekran kapandığında tekrar akabinde tekrar açtığımda çözünürlüğü yükseltmiş oluyor 1920x1080 kullanıyorum pc uyuma modu ekran karart, kapat vs hepsi kapalı. Bir işi için ekran başından kalktığımda ekranı komple kapatıyorum pc açık. Tekrar oturup ekranı açtığımda 3840x 2160 yapmış oluyor. 1920x1080 e düşürüp kaydet diyorum maalesef ekran için tekrar kapat aç yaptığımda çözünürlük yine yükselmiş oluyor.
Bu arada pc yi diyelim ki kapatıp açtım ilk açılışta sorun yok ekran 1920x1080 geliyor.
Bir türlü çözemedim belkide xfce den gnome a geçmek gerekir bilemedim.
Saygılar.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.