Root yetkisi alamama

Root yetkisi almak için terminalden kod giriyorum ama hata veriyor.

1 - Kullanıcı oturumunu kapatın. Yetkili kullanıcı root olarak oturum açın.

2 - Aşağıdaki komutu veriniz.

chown root:root /usr/bin/sudo && chmod 4755 /usr/bin/sudo

3 - Yetkili kullanıcı ‘root’ oturumunu kapatın. Normal kullanıcı olarak oturum açın.

Cevap için teşekkür ederim, ancak root ile nasıl açacağım. Benden başka kullanıcı gözükmüyor. Listede yok mu? diye bir seçenek var, tıklıyorum, kullanıcı adı kısmına root yazıyorum, şifre isitiyor, bu şifreye ne yazacağım.

Yetkili kullanıcının şifresini biliyorsanız uç birimde aşağıdaki komutla root kullanıcısına geçiş yapabilirsiniz.

su -

Normal kullanıcıya geri dönmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

exit

Eğer yetkili kullanıcının şifresini bilmiyorsanız aşağıdaki komutla değiştirilebiliyor.

sudo passwd root

Ancak siz zaten sudo komutunu çalıştırmak istiyordunuz.

Yapay zekaya sorup içeriğini bilmediğiniz komutları terminale direkt yapıştırıp çalıştırmayın. Bir yerde takılırsanız önce forum’daki insanlara sorun.

Normalde sudo komutadi ile kullanıcı şifrenizi girerek root yetkileriyle bir komut çalıştırabilirsiniz.

Bu çıkan hataların sebebi önceden sistemde değiştirdiğiniz şeyler kaynaklı. /etc/sudo.confa müdahale etmişsiniz mesela, bunu yapmamanız gerekiyor normalde.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.