RStudio Çalışır Mı?

Herkese merhaba. Pek de uzun sayılmayacak bir süre önce windowstan ubuntuya geçtim. Açıkçası çok da memnununm. Başlangıçta pardustan başlamama sebebimse olumsuz yorumlara rastlamam ve başlangıç için ubuntu tavsiye edenlerin çokluğuydu. Ubuntu güzel ve yeni güncellemelerle her geçen gün daha da iyileşiyor ancak açıkçası Türkler tarafından geliştirilen bir platformu kullanmayı ve her ortamda bu platformu övmeyi daha çok isterim.

Ubuntu kullanmadan önce tek önceliğim R Studio ile r programlama dilini kullanarak ekonometrik çalışma yapıp yapamayacağımdı. Ubuntu da sorunsuz çalışıyor ve github üzerinden R Studio için çok gerekli paket kodları hazırda var. Sorum şu şekilde:
1- R Studioyu ubuntu da olduğu gibi Pardus’ta da sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?
2- R Studio paketlerine yönelik github vb platformlarda yer alan ve ubuntuda sorunsuzca kullandığım yükleme komutları Pardusta’ta da sorunsuz bir şekilde çalışır mı?

Oyun vs pek tercih etmediğim için ana önceliğim Pardus’un bilgisayar donanımıyla uyumluluğu (dizüstü şarj sürelerini çok etkiliyor sanırım) ve R Studioyu sorunsuzca tüm paketleriyle birlikte kullanıp kullanamayacağım. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Aşağıdaki adımlar ile çalışıyor;

sudo apt-get install r-base
sudo apt-get install gdebi-core

son olarak indireceğiniz rstudio paketi krulumu. (Download the RStudio IDE - RStudio)

3 Beğeni

Teşekkür ederim. Ubuntu ile hemen hemen herşey aynı gibi yani değil mi?

1 Beğeni

19 sürümünde Debian 10 tabanı kullanılmıştır. Pardus indirip çalışan sistem ile deneyip farkları görebilirsiniz :slight_smile:

2 Beğeni

Ubuntu ile pardus çok yakın akrabalar. Debianla kardeşler zaten. Yapıları aynı. Çalışır sıkıntı olmaz debian 10 sürümünü indir kur.

2 Beğeni

Dönüşler için teşekkür ederim.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.