Rufus ile win7 de pardus iso kurulum hatası

Win7 pc solucan virüsü vardı, silinmiyordu. Win7 Pc üzerinde rufus ile pardus kurulum diski oluşturup format atacaktım. Rufus kurulum ortasında hata verdi ve usb kullanılmıyor. Donanım hatası mı var fiziksel mi çözemedim. Usb takınca PC USB’yi algılıyor ve tıklayınca “USB (E:) içine bir disk yerleştirin” mesajı alıyorum. Rufus görmüyor, diskpart görmüyor, win32 görmiyor, ventoy görüyor ama birşey yapılmıyor. Pardus üzerinde veya win üzerinde çözebilir miyiz, USB tekrar kullanılır mı?

Bilgisayar yönetiminden usb’yi görüyorsa biçimlendir. http://indir.pardus.org.tr/PARDUS/piw.zip bu linkten yazılımı indir onunla tekrar oluşturmayı dene kurulum diskini. DD modunda yazdır. Ben bazen windows üzerinde düzeltemediğim usb’leri pardus usb biçimlendirici ile düzeltebiliyorum. Ama görmesi gerekiyor. Denemeden bilemeyiz.

1 Beğeni

Denendi olmadı hocam

Başka bir usb bellek ile deneyin.

Yıllar önce öndeki porta usb bellek takıp oyun kısayolu atmıştı arkadaş ondan
bizim bellek bozuldu.

üst gönderideki piw ile hazırlayın rufusta ayarları seçmek gerekiyor

1 Beğeni

Büyük ihtimal önceki USB bozuldu. Piw ile de görmüyor. Hem PC hem de USB virüslüydü. Büyük ihtimal o da bozmuş olabilir. Farklı bir USB ile denemeye başladım. Az önce rufusla Pardus 23 diski oluşturdum ve kurulum başarıyla tamamlandı.

1 Beğeni

Hocam flaş belleğiniz “Sandisk” mi?

Virüsler genelde pc yi yazan kişinin kontrolüne verir veya dosyalara çerezlere erişim verir veya asker haline getirir.

Hedef değilseniz hiç bir şeyi bozmazlar çünkü üzerinde çalışmaya ihtiyaçları vardır.

1 Beğeni

usb yi kill disk ile silmeyi dene . Belki öyle kurtarma imkanın olabilir . Hdd ni de silebilirsin . Bende bir ara vardır cd ye bot etmiştim . biraz uzun sürer ama kurtarabilirsen öyle kurtarabilirsin inşâallâh.

2 Beğeni
  1. Benim format atacağımı anlamış rufusa müdahale etmiş olabilir mi
  2. Rufus bozulan USB ye disk kalıbı yazdırırken, USB yi boş görüp hata vermesine sebep olacak virus dosyası atmaya çalışmış olabilir mi

Öncesinde atılan her dosya USB den siliniyordu, USB biçimlendirince gizli dosya her defasında kendi USB ye kopyalıyordu. Çıkarmaya fırsat kalmıyordu.

Görseldeki gibi

Anlattıklarınız flaşın bozulduğunu gösteriyor hocam. Gereken herşeyi de yapmışsınız. İçinde önceden hassas verileriniz vardıysa çekiçle parçalayıp çöpe atın.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.