.run Uzantılı programı bütün kullanıcıların erişeceği şekilde yükleme

.run Uzantılı programı bütün kullanıcıların erişeceği şekilde yükleme.

Pardus Etap Yetkili oturumu açıkken Eker Test diye öğretmenlerimizin kullandığı bir uygulamayı yükledim. Ama sadece Etap Yetkili kullanıcısında görünüyor. Diğer kullanıcı oturumları uygulamaya erişemiyor. Araştırdım ama henüz çözemedim. Bu sorunu yaşayan çözümünü bilen varsa paylaşabilir mi. Teşekkürler. Aşağıdaki linkten uygulamanın pardus için sürümü mevcut.

https://akillitahta.ekertest.com/

Pardus 23 üzerinde sınadım.

Önce yükleyiciye çalıştırma izni verdim.

chmod +x ekertest_io_yukleyici.etap19.run

Sonra çalıştırdım.

./ekertest_io_yukleyici.etap19.run

Uygulama çalışıyor.

Biraz kalemi geliştirmek düşünülebilir.

Uygulama kurulduktan sonra kullanıcının ev dizininde EkerTest2025 isminde bir klasör oluşturuyor.

Uygulamayı uç birimden aşağıdaki gibi de çalıştırabilirsiniz.

~/EkerTest2025/bin/smartboard

Selamlar hocam,

Tüm tahtalarda bu şekilde manuel kurulum yapmak oldukça yorucu olabiliyor tek tek kullanıcılara kurmak falan. Bu nedenle Eker Test uygulamasını sizin için Debian paketi (.deb) haline getirdim.

Bu paket sayesinde:

• Kurulum çok daha hızlı ve pratik hale gelir
  • Uygulama sistem geneline kurulur
  • Etap Yetkili kullanıcısında kurulum yaptığınızda, aynı tahtadaki tüm kullanıcılar otomatik olarak erişebilir

Kurulumdan sonra sol taraftaki PARDUS menüsünden “Eker Test” yazarak uygulamayı bulabilir ve çalıştırabilirsiniz.

Sorununuzu çözdüyse, konuyu “çözüldü” olarak işaretlerseniz memnun olurum.

İyi çalışmalar dilerim.

Not: Paket kurulumu sırasında sizden yönetici (root) şifresi istenecektir. Kurulumu lütfen Etap Yetkili kullanıcısında yapınız.

Özetle, tüm kullanıcılardan menüde uygulama aratır gibi aratarak daha hızlı bir şekilde programı açmanıza yarar, her seferinde terminal komutları ile uğraşma derdiniz kalmıyor. Kuruyorsunuz, sistem geneline kuruluyor (Tüm kullanıcılar), ve açıyorsunuz programı bu kadar herhangi bir terminal uğraşı istemez, sizin için özel olarak paketledim bu paketi.

İndirme bağlantısı:

İndirdikten sonra, eker-test.deb dosyasına iki kere tıklayın ve Pardus Paket Kurucu otomatik olarak açılacak. Yükle tuşuna basınca şifre isteyecek root şifremizi gireceğiz ve uygulama yüklenecek. Yükleme bittikten sonra sol taraftaki PARDUS menüsüne basarak üstten aratma yerine Eker Test yazarak programı göreceksiniz. Bastığınızda program açılmış olacak.

1 Beğeni

Tesekkur ederim. .deb uzantılı dosya ile kurulum yaptıgımda sorun çözüldü. Sadece programın logosu görünmüyor. O da problem degil. Tekrar teşekkürler.

2 Beğeni