Rus my ofisi (myoffice) nasıl Türk yaparız, daha önce kullanan var mı?

Myoffice havalı bir ofis yazılımına benziyor. Güzel özellikleri var. Türkçe yapma olanağımız var mı?

Daha önce kullanan oldu mu?

turkce destegi yok myoffice in,bir de uyumluluk sorunu cok,bir cok dosyayi acarken hatali aciyor,libreoffice den sasma,openoffice bile cogu dosyayi hatali aciyor,ama libreoffice de cok uzun zamandir hic hatayla karsilasmiyorum

1 Beğeni

OnlyOffice deneyebilirsiniz. Ben gayet faydalı bir şekilde kullanıyorum.

Aynı zamanda flathub’da da var:

1 Beğeni

Nereden buldunuz merak ettim, ücretsiz bir sürümü yok gibi görünüyor, zaten kapalı kaynak olduğu belli. Tümüyle Rusya Federasyonu iç kullanımı odaklı bir yazılım paketi.

Only office oldukça güzel tasarlanmış bir ofis yazılımı. Ancak kısa bir süre test ettiğimde bazı sorunlarla karşılaştım. Örneğin LO Calc ile yaptığım bir tabloda tablo çizgilerini eksik gösteriyordu. Hücreler arasına çizgi çekmiştim. Bazısı var, bazısı yok görünüyor. Bunları elle tamamladım kaydettim. Bu defa da LO calc ile açınca tablo bozuldu. Yani biraz sıkıntılı bir ofis.

Rusya bizim gibi değil. Yıllar önce karar aldı adamlar. MS kullanılmayacak diye. Şimdi kamu kurumlarını büyük oranda linux’a ve FOSS’a geçirdiler. Kararlılık ve azimle çalışmanın sonucudur bu ofis programı. Benim bildiğim en az 4 tane millileştirilmiş linux dağıtımları var, 2 tanesini askeriyede kullanıyorlar.

Ayrıca bakınız: Ülkelerine Göre Linux Dağıtımları

Aşağıdaki linkten indirdim. Maalesef hiç bir şekilde Türkçe yapılamıyor. Çok farklı bir dosya yapısı var.

Üstadım 3 yıldır onlyoffice kullanıyorum. Şimdilik güzel gidiyor ve sık güncelleme alıyor.

Bunun yerine LibreOffice’in geliştirilmesine ve devlet kurumları için daha uygun bir duruma getirilmesine kaynak ayırsak çok daha verimli bir yatırım olur.