Saat Güncelleme Sorunu

Merhaba, uzun zamandır Pardus yoğunluklu kullanımlar yapıyorum. 2 farklı iş nedeniyle winfos kullanıyorum. Bunların dışında çoğunlukla pardus yaptığım iş ve araştırma için yeterli oluyor.

Çalıştığım yerdeki firewall ve server kaynaklı birçok port kapalı olduğu için saat güncelleme çalışmadığı için 3 saat sonrayı gösteriyor. Vpn ile bağlanınca hemen düzeliyor. Muhtemelen saat sunucusu buradaki server ve firewall tarafından engellenmiş bir port yada protokolü kullanıyor olmalı. ftp servisleri yüklü, 2 farklı servis dedim saat sunucusu için sonuç değişmedi.

Bundan önceki Pardus Mağaza uygulaması da aynı engele takılımıştı. Lakin 19 sürümünden sonra sorunsuz çalışıyor. Benzer bir çözümde saat için yapılırsa küçükte olsa fayda olur diye düşünüyorum.

Kolaylıklar dilerim.

Selamün Aleyküm
Yaşanılan durum; Linux’un donanım saatini GMT’ye, Windows’un yerel saate(Türkiye için GMT+3) göre ayarlamasından kaynaklı.
Windows’ta yapılabiliyor mu bakmadım.
Linux’ta timedatectl set-local-rtc 1 komutu ile yerel saate göre ayarlanabiliyor. Lakin önermiyorum. Komutu çalıştırınca uyarıda da belirtiyor.

Warning: The system is configured to read the RTC time in the local time zone. This mode cannot be fully supported. It will create various problems with time zone changes and daylight saving time adjustments. The RTC time is never updated, it relies on external facilities to maintain it. If at all possible, use RTC in UTC by calling ‘timedatectl set-local-rtc 0’.

Uyarı: Sistem, yerel saat dilimindeki RTC saatini okuyacak şekilde yapılandırılmıştır. Bu mod tam olarak desteklenemez. Saat dilimi değişiklikleri ve yaz saati uygulaması ayarlamalarında çeşitli sorunlar yaratacaktır. RTC zamanı hiçbir zaman güncellenmez; onu korumak için harici olanaklara ihtiyaç duyar. Mümkünse, 'timedatectl set-local-rtc 0’ı çağırarak UTC’de RTC’yi kullanın.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.