Merhaba,
Başlıkta da bildirdiğim üzere, deneyenler var mı bilemiyorum ama masaüstü veya klasörde sağ tık menüsü açıkken veya combobox gibi açılır listeler açıkken ekran görüntüsü alınamıyor.
Çözüm bilen varsa yazarsa sevinirim.
(İşletim sistemi Pardus 25 XFCE)
basınca tuşa direkt alsın. Neden ek iş yapıyoruz ki… di mi? üretkenliğe engel gibi geliyor bana. Zaman ayarlı fotoğraf çekimi gibi. Kur süreyi ekranı hazırla bekle. İlginç.
ben aslında geliştirme ekibine bir öneri gibi burada bulunsun diye de istiyorum. destekten de yazacağım. (yazdım)
Murat bey, bu sorunun uzun süredir (neredeyse 5-6 yıldır) farkında ve rahatsız olan kullanıcılardan biriyim ve size katılıyorum. Süre ayarı da kullandığınız programa göre işe yaramayabiliyor. Sadece combobox’u alıyor ya da hiçbirşey almıyor. Böyle durumlarda video çekip video karesinden almak zorunda kalıyorum.
Sorun, linux sistemlerle ilgili. Uzun süredir de çözülmüş değil. Esasen ciddi bir sorun, çünkü windows tarafında böyle bir sorun yok ve kulanıcıların da ihtiyaç duyduğu bir işlev. Örneğin bir uygulamanın anlatım pdfsini yapacaksın, yapamıyorsun. Tek tek her foto için süre bekleyemezsin. Süreyi açtın, sayıyor… Acele ederek o menüye ulaşıp ilgili yeri vurgulamak için telaşlı hareket ediyorsun. Hiç pratik değil.
Direk prent screen yapılamıyor gnome de . Daha öncede aynı şey için uğraşıp sizin çözüm aklıma gelip yapmıştım . Arama kısımına Ekran Görüntüsü yazıp çıkan uygulamadan yapılabiliyor . Siz diyince aklıma geldi tekrar .