Sağ Tıklayınca Son Görülen Uygulamalar Gelmiyor

Hızlı Başlatma İkonlarına sağ tıkladığımda resimdeki gibi bir ekran gelmiyor. Panel ayarları geliyor. Bunu nasıl düzenleyebiliyoruz?

Oradaki hem dosya yöneticisinde, hem libreoffice writer ve calc programlarında sık kullandıklarımızı oraya tanımlayıp, sağ tıklayarak hızlıca açmak iyi olurdu.

2

1 Beğeni

Gördüğünüz sime Dizin Menü öğesidir.
Panel tercihlerinden Öğeler sekmesinden ekleyebilirsiniz.
Başlatıcı oluşturabilirsiniz.

1 Beğeni

Yanlış anladınız. Ben dizin menüsünü değil, ona sağ tıklayınca resimde gelen menüyü ayarlayamadım. Sadece dosyalarda değil, witer, cacl, tüm uygulamalarda. Ben sağ tıkladığımda aşağıdaki menü geliyor, son görülenler değil.

3

Resimde gelen menü Dizin Menü Öğesidir.
Programlar için belirttiğim yoldan Başlatıcı Eklemeniz gerekilidir.

Hocam ben sizin dediğinizi anladım. Dizin Menü Ögesini denedim, biliyorum.

Demek istediğim, writer, calc gibi diğer uygulamalarda da, yerler uygulamasında da, sağ tıkladığımızda benzer bir liste geliyordu windowsta, son kullanılan ögeleri gösteren ve yine hızlı açmak için oraya sabitlediğimiz dosyaları gösteren. Pardus’ta o var mı yok mu onu soruyorum. Varsa nasıl yapabiliriz?

Panel Tercihleri - Öğeler - Başlatıcı ile oluşturabilirsiniz.
sc.mkv (653.8 KB)

1 Beğeni

Hocam başlatıcı oluşturmakta sıkıntı yok. Onu oluşturdum zaten. Resimde de göreceğiniz üzere Başlat menüsünün yanında bol miktarda başlatıcı var. Windowsta olan bir özelliği soruyorum ben. Oradaki başlatıcıya sağ tıkladığımızda son kullanılan ögeleri gösteren bir liste geliyor. Örneğin excel için, son açtığım excel dosyaları geliyor. Hatta sık kullandığım excel dosyalarını da oraya sabitleyip hızlıca ulaşabiliyorum.

O özellik var mı?

IMG-20210607-WA0009

Yerler eklentisi ekleyerek Son Kullanılan Belgeleri görebilirsiniz.

Hocam bir üstteki gönderimdeki resme bakarsanız, Yerler eklentisi diye bahsettiğiniz soldan üçüncü ikon değil mi? (1-Pardus, 2-Tarayıcı, 3- Yerler)

Evet o eklentiye tıklayınca son eleman olarak Son Kullanılanlar var. Eğer son sırada son kullanılanlar gelmiyor ise Özelliklerinden Son Kullanılan Belgeleri Göster onay kutusunu işaretleyiniz.

Çok şükür, tam olarak anlatmak istediğim buydu. Evet o dediğiniz onay kutusunu biliyorum. Hatta diğer tüm başlatıcılarda da var.

Sıkıntı şu ki, resimde de göreceğiniz üzere buton aktif değil. Onaylayamıyorum. Zaten o yüzden açtım bu başlığı.

1

Yerler Eklentisinin Özelliklerinde ki Son Kullanılan Belgeleri Göster onay kutusunu işaretleyiniz.

Hocam üstteki resimde attığım ekranın aynısını görüyorum. Bütün başlatıcılarda aynı ekranı görüyorum ve hiçbirinde onay veremiyorum çünkü aktif değil.

sc.mkv (556.4 KB)

Videonuzdan sonra, kurulumla gelenden hariç yeni Yerler ögesi ekleyince, videoda gösterdiğiniz seçenekler geldi. Kurulumla gelende bu seçenekler yoktu. Fakat bu benim tam olarak sorduğum değil.

Aşağıda da alıntıladığım mesajlarda da anlatmak istediğim üzere, sormak istediğim biraz daha farklı. Bir örnek üzerinden daha net anlatmaya çalışayım.

Hadi yerler uygulamasında tıklayınca sol menüde sık kullandıklarımızı oraya ekleyebiliyoruz, onu geçeyim.

Bilgisayarımda iletişim bilgileri, önemli bilgiler, öğrenci listeleri, takip çizelgeleri gibi sık kullandığım 5-6 adet calc (excel) dosyası var.

Yine aynı şekilde dilekçe örnekleri, üst yazı taslakları gibi sürekli kullandığım 5-6 tane writer (word) dosyası var.

Windowsta, aşağıdaki ikonlara bu dosyaları sabitleyebiliyor ve sağ tıkladığımızda gelen listeden hızlıca ulaşabiliyorduk. Excel’e sağ tıklayıp sabitlediğimiz excel dosyalarına, word’e sağ tıklayıp sabitlediğimiz word dosyalarına.

O listelerin alt taraflarında da son kullanılan ögeler gösterildiğinden, o özelliği bulabilirsem belki diğeri de vardır diye onu da soruyorum. Sormaktaki asıl amacım son kullanılan ögeler değil yoksa.

Bu şekilde bir düzenleme yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak yapalım. Yapamıyorsak, bu kullanıcılar için kolaylık sağlıyordu. Pardus ekibi bunu geliştirme bir talep olarak alabilir.

Eğer halen sormak istediğim tam anlaşılmadıysa windows üzerinden resim veya video ile örnek göstereyim.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.