Sağlık Bakanlığı Pardus'a Geçiyor

İlgili habere linkten erişebilirsiniz;

11 Beğeni

proje çok profesyonel ilerliyor darısı tüm kamu ve özel kurumlara inşaAllah.

sırf bu adresi inceleyenler bile pardusa göç eder.
https://pardus.saglik.gov.tr/

7 Beğeni

Yakın bir zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı da Pardus’a geçiş yapacak.

pardus.diyanet.gov.tr

9 Beğeni

bu zor günlerde güzel haberler de alıyoruz. Elhamdulillah.

5 Beğeni

Gerçek manada göç olabilmesi için MEB yüzde yüz pardusa göç ettirilmeli bilgisayar derslerinde çocuklarımız Pardus ile eğitim almalılar.

7 Beğeni

Bunun yanında tanıtımlar da yapılmalı. Birçok kişi Pardus’ u Windows 95’ ten daha kötü sanıyor ama aslında Pardus’ un TÜBİTAK tarafından üretildiği dışında bilgisi yok. Yetişkinler arasındaki bu algıyı da kırmak gerek. Kamu spotu gibi şeyler çekilebilir.

4 Beğeni

Çok olumlu buluyorum. Kullanıcı açısından hiç bir zorluk yaşanmayacaktır. Ofiste ne programı kullanıyoruz ki, word, excel, powerpoint, ebys, web browser kullanolıyor, pardus sisteminde aynı programlar var. Ben 5 senedir evimde linux kullanıyorum. Lisansdlı windows işletim sistemim olmasına rağmen linux kullanıyorum tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. En kısa sürede geçilmesini ümit ediyorum. Burada kullanıcı için bir şey fark etmiyecek ancak bilgi işlemlerine biraz yük düşecek, Diğer taraftan E-devlet yer alan verilerinde güvenliğini arttıracaktır.
Habere çok sevindim.

4 Beğeni

Şunu eklemeyi unutmuştum. Sağlık Bakanlığı merkez ve bağlı kuruluşlarında isteyen kilere windowsun yanına ikinci işletim sisteminin kurulmasına imkan tanınmalıdır. Göçü beklemeden kişileri pardusa alıştırılmalıdır.

5 Beğeni

Hocam pardus’a geçmek isteyen tüm kurumlar bunu yapmalı lisedeyken devlet kurumunun bilgi işleminde staj yaptım windows xp leri windows 7 yükseltmiştik tam 6 yıl oldu. Birisi bize programlar (start ) butonunu sormuştu tamamen ezbere orada sol alt köşede yuvarlak bir buton var fakat xp’nin kini hatırladığı için aynısı bekleyen insan var :grin: :grin: :grin:

5 Beğeni

Şu anda pardusun masaüstü menüsü Windowstan çok farklı değilki.Fazla zorlanılmayacak.

4 Beğeni

Hocam biliyorum ama anlatığım tamamıyla gerçek yani windows xp den windows 7 ye geçtik ben xp tekrar istiyorum programları bulamadım demişti kişi. Sonra programları açtık gösterdik windows 7 öğrettik.

5 Beğeni

:smile: :smile:
Aralarında neredeyse hiç fark yok

3 Beğeni

Pardusun kamu kurumlarında kullanılmaya başlanması için çok dua ediyorum. Kendim de hem iş yerimde hem de evimde pardus kullanıyorum. Zor günlerde böyle haberler okudukça acaip moral oluyor. Selametle kalın. :wave: :wave: :wave: :grinning: :grinning: :grinning:

2 Beğeni

Bilişim teknolojileri rehber öğretmeni olarak çalıştığım okuldaki bütün akıllı tahtaları Pardus ETAP sistemine göç ettirdim. Uyum sıkıntısı, bazı olası sorunlar nedeni ile eskisinden daha çok çalışıyorum ama yine de mutlu oluyorum milli sistemimiz her yerde yaygınlaşmalı bunun için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Pardus eskisinden çok daha güçlü çok daha karalı tek sıkıntı değişime ayak uydurmakta direten öğretmen arkadaşlarım ama alışacaklar. :slight_smile:

6 Beğeni

kali linux,linux mint,wifislax,parrot os,ubuntu,linux lite,arch linux ve pardus hepsini kullandım ama içlerinden en güzeli en kullanışlısı ve kullanırken zevk aldığım tek sistem pardus gerçekten söylendiği gibi özgürlük için pardus

sağlık bakanlığı özgürlüğe kavuştu :slight_smile:

5 Beğeni

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: Tebrikler hocam.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.