Samba Sunucu Windows Client Erişim Sorunu Hk

Merhabalar,

Pardus Server üzerinden Samba ile bir dosya paylaşım sunucusu (NAS) kurmayı amaçladım. Lakin her şeyi yapmama rağmen bir türlü Windows üzerinden giriş yapamıyorum. Windows sürekli olarak kullanıcı adı ve şifre hatalı mesajı veriyor. Okumadığım yerli ve yabancı döküman girip çıkmadığım site kalmadı. 1 haftadır uykularım kaçtı resmen. Lütfen atladığım yer neresi bir bilgi veriniz. Global orjinal geldiği gibi bırakıyorum olmuyor. Çözüm önerilerini deniyorum olmuyor.

Şu sitede yazılanları bire bir uyguladım fakat login olmadığı için hüsranla sonuçlandı işlemlerin.
Link : https://anadolupanteri.net/2020/01/kucuk-bir-kurulus-icin-samba-sunucu-nasil-kurulur.html

Anadolu panteri yazarları Pardus Topluluk’a da yazılar yazıyor biliyorum. Lütfen bir yolunu bulup bilgi verebilir misiniz?

Şayet samba ile bu iş olmayacaksa windows 7 falan kurup oradan paylaşıma açacağım. Beni bilen bilir. Pardus için çözümler bulmak adına nasıl belgeleri yazmış ve çoğu kişiye çözümler sunmaya çalışan bir gönüllüyüm. Fakat terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler ya o durumdayım. İnsanlara Pardus Pardus diye ballandıra ballandıra anlatıp hadi deyince öylece kalmak da epeyce kötü bir durummuş. Bir dostumun çalıştığı şirkete yaptığım bu işte rezil olma safhasına az kaldı. Lütfen acil yardım ediniz.

Şimdiden teşekkürler.

Hocam bu distroyu deneyebilirsiniz

1 Beğeni

Merhaba, bende benzer bir problem ile karşılaşmıştım. Bendeki problem tam tersi idi. Windows server da paylaşılan bir klasöre linux bir bilgisayardan erişebilme hatası vardı. Server da tanımladığım kullanıcı adının tüm karakterlerini büyük harf ile yazınca klasöre erişim sağlayabilmiştim. Sizde bu şekilde deneyebilir misiniz ? Belki sizin sorunu da çözebilir. Kolay gelsin.

Verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler. openmediavault ile işimi hallettim.

Pardus depolarına da omv paketleri eklenirse, taban olarak debian değil pardus kullanırız. Bu da Pardus yetkililerine bir çağrım olsun.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.