Sayaç için öneri

Merhaba sınavlarda akıllı tahtada saat açıyoruz. Bunun için chromedan bir saat sitesi açıyoruz.
Buna alternatif olarak etaptaki sayacı güncelleseler ve ekte yüklediğim gibi saat ve ileri sayaçlı kronometre eklense çok iyi olur. Tabi ekranda biraz daha büyük görünsün. Bu öneri için burası uygun mu? Önerilerin verildiği bir yer var mı?

3 Beğeni

Basit bir uygulama olur. Bu sitede bunu görüp istediğiniz gibi bir uygulamayı yapabilecek birden fazla kişi var. Bu forumda dile getirilen bazı şeylerin pardus’a uygulandığına şahit oldum. Hatta benim de bir talebim/önderim bu şekilde uygulandı. Öğretmen araçlarının çeşitlendirillmesi yerinde olur. Bu da tabiki en güzel şekilde öğretmenlerin taleplerine kulak verilmesi ile olur.

3 Beğeni

Öneriler için ayrı bir başlık açmıştım ama belirli bir süre cevap yazılmayınca konu otomatik olarak kapanıyor. O yüzden ayrı konu açmanızda sakınca yok. Malesef bu otomatik kapanma uygulaması Forumun düzenini ve konuların takip edilebilirliğini bozuyor. Aynı şeyler için açılmış bir birinden kopuk alakalı birden çok başlık var.

Pardus Genel Öneriler ve Beklentiler

2 Beğeni

Bu uygulamayı deneyin bakalım çalışacak mı.

Uygulamayı rizeden 5 şeklinde çalıştırırsanız süreyi 5 dakikaya ayarlamış olursunuz.

Örneğin rizeden 15:30 şeklinde çalıştırırsanız süreyi 15 dakika 30 saniyeye ayarlamış

olursunuz.

Eğer rizeden :15 şeklinde çalıştırırsanız süreyi 15 saniyeye ayarlamış olursunuz.

Süre bitince çalıştırılacak uygulamayı da ayarlamak mümkündür.

Saat için bir öneri geldi;

Saat için masaüstünde sağ tuş, masaüstü uygulamacığı ekle deyip saat seçin altta + var sonra ekrana gelen saatin üzerinde sağ tuş yapılandır ile ayar yapabilirsiniz.

Ben de burada önerileri dikkate alırlar diye düşündüm. Siz de emek harcamışsınız bayağı emeğinize sağlık

1 Beğeni

Emeğinize sağlık ama öğretmenlerin genel kullanımına uygun olmaz. Tıkla aç mantığı olması lazım.

Görüp de uygulamayı hazırlamayak isteyen birisi olursa diye tam olarak nasıl bir uygulamaya ihtiyacınız olduğunuz yazabilir misiniz?

Anladığım kadarı ile sınav vb etkinliklerde bütün sınıfın rahatça görebileceği bir kronometre istiyorsunuz.

1- Uygulama Mağazasından yüklenebilmeli. (terminalsiz)
2- Tam ekran yapılabilmeli.
3- Renk düzeni özelleştirilebilir olmalı. (Beyaz zemin siyah saat ya da tersi vb)
4- Ekranda saatin konumu değiştirilebilir olmalı. (Üstte, altta, solda, sağda, ortada… vb)
5- Yeterli bilgi vermeli ( Başlangıç saati, bitiş saati, toplam süre, kalan süre vb)
6- Çoklu bitişli ayarlara izin vermeli. (AÖF sınavları gibi sınavlarda herkesin kitapçığı kişiye özel ve sınava girdiği ders sayısı, dolayısı ile herkesin bitiş saati farklı. ) 1. Bitiş, 2. Bitiş vb bunlarda ekranda açık olarak gösterebilmeli. Bu ayrıca belirli bir süreden önce çıkışa izin verilmeyen durumlarda da kullanılabilir. İlk 20 dk kimse sınavdan çıkamaz ise ilk bitiş bu 20 dk ayarlanır.
7- Bir kronometre ayarlandığında daha sonrada birden fazla kez kullanıma durumu varsa, her seferinde tekrar tekrar ayarlamamak için isim ve açıklama verip kaydedilebilmeli, bu kayıtlar çağrılabilmeli ve düzenlenebilmeli.

Benim aklıma gelen özellikler bunlar. Sizin de ihtiyacınıza göre aklınıza gelen birşeyler var ise lütfen belirtin. İhtiyaçlar belirleyicidir.

Böyle bir uygulama nispeten basit bir uygulama olacağı için az bir python bilgisi ile halledilebilir. Hatta bu seviyede bir uygulama hiç kod bilgisi olmadan yapay zeka ile vibe coding ile de yapılabilebilir. Kişisel yada hassas bilgi tutması, interne bağlantısı olması gerekmiyor. Güvenlik kaygısı oluşturmaz.

Teşekkürler.

Aslında uygulama tıkla açdan daha basittir.

Örneğin Ctrl-Alt-R kısayoluna bastığımda açılıyor.

Gizlemek için tekrar aynı kısayola basmak gerekiyor.

rizeden

Uygulamanın üzerinde iken A tuşuna basıldığında ayar özelliği açılıyor. Ok tuşları ile de zaman ayarlanabiliyor.

Uygulama üzerinde T tuşuna basıldığında taşıma özelliği açılıyor.

Fare ile sürükleyerek sağa sola taşınabilir.

Uç birimden çaycı yazıldığında uygulama açık değilse açılıyor.

Eğer açıksa kapanıyor.

Tek yapmanız gereken çaycı komutu için bir kısayol oluşturmaktır.

evet bunlar benim isteklerimden daha çok özellik barındırıyor.
internete bağlanmadan çalışan bir program, var olan etasayaç’ın güncellenerek istediğimiz kalıba sokulması ile etasayacın daha kullanışlı hale getirilmesi