SDDM domain kullanıcıları listeleme

Pardus 19.4.1 kullanan domaine bağlı bir bilgisayar Gdm ve lightdm kullanırken oturum açmış kullanıcıları listeleyebiliyor ama SDDM bu yapmıyor. nasıl çözebilirim.

Aşağıdaki link yardımcı olabilir.

1 Beğeni

Maalesef işe yaramadı. Uygun bir tema kullanarak sddm oturum açma ekranında ‘diğer kullanıcı’ seçeneği ile domain kullanıcısı oturum açıp normal bir şekilde bilgisayarı kullanabiliyor ama oturum kapattığında ya da bilgisayarı yeniden başlattığında isim listelenmediği için yeniden manuel olarak kullanıcı adını yazması gerekiyor. Bunu nasıl çözebilir oturum açmış domain kullanıcısının sddm ekranında listelenmesini nasıl mümkün kılarım?

nsswitch ile kullanıcıları getent users komutu ile görülecek şekle getirmeniz gerektiğini o şekilde çalıştığını söylüyor.

Bu nasıl yapılabilir?

Selamün Aleyküm
sddm kullanmanızın özel bir sebebi var mı?

Ek olarak sddm.conf dosyasındaki şu değeri inceleyebilirsiniz.

https://www.mankier.com/5/sddm.conf#Options-RememberLastUser

Gdm çok kasvetli geliyor istediğim gibi kişiselleştiremiyorum. En fazla arka planı değiştirebiliyorum. Lightdm bir nebze daha değişime müsait ama client domainden bir sebepten ötürü çıkar da daha sonra tekrar domaine girerse lightdm.conf dosya içeriği siliniyor, haliyle bütün ayarlamalar sıfırlanıyor. bunu nasıl oluyor çözemedim. Sddm ye gelince kde nin özelleştirme kabiliyeti sddm için de geçerli. Daha fazla kişiselleştirme daha fazla özgürlük. Probleme gelince minimum ve maksimum uid değerlerini değiştirmek ve rememberlastuser değeri true ya da false olumlu sonuç vermiyor. Şu nsswitch ve getent nasıl kullanabilirim bulamadım.

lightdm.conf yerine lightdm.conf.d dizini içerisine ayrı bir dosya olarak kaydedebilirsiniz.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.