Seçili imleç paketinini bazı uygulamalarda değişmesi

Merhaba, yüklemiş olduğum imleç paketi bazı uygulamaların üzerine geldiğimde değişiyor. Sebebi nedir?
Masaüstü : KDE

örnek;
mouse-degismesi

Selam,

Bu GTK, qt sorunundan kaynaklanıyor. Mümkünse en son KDE sürümünü kullanmaya çalışın :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba @hsnnsnc bey. Saçma gibi geliyor ama sistemde yüklü paketleri ubuntu depolarını ekleyince son sürüme günceller mi? Güncellemezse paketleri en son sürüme nasıl yükseltebilirim?

bunun sebebi eğer .icons dizine çıkartıysanız dosyayı bu sebeple yapabilir veya gnome ile kde masaüstlerini aynı anda kullanıyorsanız gtk kullanan uygulamalarda ince ayarlarda seçili olan kde masaüstünde ise o ortamta yapmış olduğuz seçim gösteriliyordur. ilk olarak .icons daki dizinleri /usr/share/icons taşıyın eğer problem düzelmezse aynı cursor temasını hem gnome masaüstünde hemde kde masaüstünde seçin.

Yani sudo yetkisi gereken uygulamalar usr/share/icons daki yani sistemin root olarak seçili cursor teması kullanılır fakat sizin kullanıcı yetkiniz gereken uygulamalar yanılmıyorsam .local/share/icons veya .icons dizini idi farklıda olabilir onu kullanıyordur.

Merhaba @Burak_Erkus, usr/share/icons dizinine kopyaladım yine aynı. Masaüstü sadece KDE var. Şimdilik dursun çok önemli değil. Böyle kullanacağız artık.

Selam,

Bu dediklerinizle alakası yok ki zaten @mamoo da,

diyerek sorunun çözülmediğini söylemiş.

Bu sorun benim takip edebildiğim kadarı ile GTK ile KDE’nin anlaşamamasından (yöntem farklılıklarından) kaynaklanıyor. Fakat, KDE geliştiricileri bu sorunu çeşitli yamalar ile aşmaya çalışıyorlar ve büyük oranda da aştılar…

KDE geliştiricisi Nate’i takip ederseniz süreci gözlemleyebilirsiniz :slight_smile:

Güncel bir KDE Plasma ve KDE Frameworks ile bu sorun ortadan kalkıyor.


Sistem ayarları GNOME/GTK Uygulama Stili (GNOME/GTK Application Style)

Saygılar, sevgiler.

1 Beğeni

Selam,

Ubuntu’da Devian tabanlı tıpkı Pardus gibi fakat bahsettiğiniz şekilde Ubuntu depolarını Pardus’a eklemeniz sisteminizin kararlılığını (muhtemelen tamamen bozulmasına sebep olacaktır) bozacaktır. En güncel KDE Plasma için Pardus geliştiricilerinden ricacı olmanız gerek.

Sevgiler, saygılar.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.