Pardus Gonome 23 kurdum, kurumlumda şifremi belirledim. ve kurulum bitince şifre ile açmadı. hata verdi.
Kurulumu silip tekrar başka kurulum yaptım. şifreyi -1- sadece bir rakamı yaptım.
kurulum bitti yine açmıyor. Şifre koymadan kuruluma izin vermiyor.
Bu sefer büyük harf, küçük harf, rakamlar ve özel karakterden oluşan bir şifre koydum. Kurulum bitti.
şifremi giriyorum, açılır gibi oluyor açılmıyor.
Pardus XFCE 23 indiriyorum.
Bilgisayarınız bir laptop mu? Intel + Nvidia şeklinde iki tane ekran kartına mı sahip(mesela oyun bilgisayarı gibi)? Sisteminiz hakkında biraz daha bilgi sahibi olursak iyi olur.
Eğer anladığım kadarıyla kullanıcı adı + şifre giriş ekranına kadar gelip masaüstüne erişemiyorsanız yüksek ihtimalle grafik sürücülerinin ayarlanmasıyla alakalı bir durum.
Şöyle olabilir mi? (Aynısı başıma geldi.)
Laptop kullandığınızı varsayıyorum. İlk kurulumda NumLock aktifti. Bu şekilde şifre oluşturdunuz.
Fakat linuxlar ilk kurulumda NumLock’u pasif ederek açılır. Tam şifre girme ekranında numlock kapandığı için şifrenizi yanlış giriyorsunuz…
Daha önce ben de aynı sorunla Debian’da karşılaşmıştım. Laptop’ta NumLock ışığı olmadığı için durumun çok geç farkına vardım.
Şifre girme ekranına geldiğinizde klavye kısayolundan NumLock’u aktif ettiğinizden emin olun.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.