Şifre unuttum, giriş yapamıyorum

Merhaba. Bu işlerde iyi değilim. Zar zor bir şekilde baka baka Pardus 21 i kurmuştum. Bilgisayara giriş şifremi unuttum. Ve hiç başka şifre de bilmiyorum. Başka bir işletim sistemi içinde var mı, bilmiyorum.

Daha önce kurulumu yaptığım flashı bilgisayara taktım. Boot manager ı açtım, flashı görmüyor.

  1. Yoksa önce eski pardusu mu kaldırmam lazım. (Öyleyse nasıl yapacağım?)
    2.Flashımı görmeyen bir girişe mi koydum ki, yoksa Pardus varken flashı görmüyor mu, yoksa başka yerlere tıkladığımda mı algılayacak flashı?

Kısaca, şifresini bilmediği için giriş yapamayan biri, herhangi bir açılış yapamayan biri, nasıl giriş yapacak? Eskisini silmemde sakınca yok.

kurulum ekranında klavye ingilizce olarak ayarlı olursa karakterler daha sonra tr ye çevirince değişiyormuş. şifreyi yanlış girme sebeplerinden biri de buymuş.

Selamünaleykümüm
şifrenizi kolayca sıfırlayabilirsiniz. bunun için canlı ortamda Pardusu başlatmanız gerekir. bios ayarlarına girip usb belleğinizi boot ayarlarından üst konuma getirip yapabilirsiniz
normalde attığınız kısmıda eğer pardus kurulu bir usb ise görmesi gerekir ama olmaz ise boot ayarlarından deneyebilirsiniz
pardus canlıyı başlattıktan sonra
Pardus başlangıç onarmaya gelip şifre yenilemeye tıklamanız gerekli sonrasında gelen ekrandan hangi diske Pardusu kurduysanız onu seçmeniz lazım.
resim

2 Beğeni

Aa aleykuselam. :dizzy:

Boot ayarını açınca yukarıdaki iki seçenek çıkıyor. Karşıma çıkan neye tıklasam da (bütün kombinasyonları denedim) önünde sonunda (normal açarken karşıma çıkan) ekrana geliveriyorum. :frowning:

(Üstteki resimde EFI PXE ye de bastım, media falan dedi, ilerledi. Orada da en sonunda şifre soran normal ekrana geldi.)

Neresinde hata yapıyorum.

bios ekranına gitmek için f2 f12 veya f10 tuşlarına bilgisayar başlar başlamaz basmanız gerekiyor. bilgisayardan bilgisayara değişebilir

flash belleği daha önce taktığınız yere takın ve bios ayarlarına girip usb den boot etmeyi ilk sıraya alın kaydedin ve tekrar deneyin.

kurulrm esnasında girdiğiniz şifreyi hatırlayabilirseniz muhtemelen atlamak için basit bi şifre girmişsinizdir. uğraşmamış olursunuz.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.