Pardus işletim sisteminini geçenlerde kurdum, her zaman kullandığım da bir şifre belirledim.
HDD’de badsector de var… sürekli diğer işletim sistemlerine girişte sıkıntı yaşıyorum. (belki gerekebilir bu bilgi)
Neyse geçenlerde bi an da bi işlem esnasında ekran kapandı dizüstünde elektrik vardı. tekrar açıldığında şifreyi giriyorum kabul etmiş gibi oluyor sonra şifre ekranını geri getiriyor.
en son pardus mağazadan uygulamalar yüklediğimi hatırlıyorum (python ile alakalı olması lazım). oralarda şifre sordu falan sonra kapanıp açılınca mevcut şifremi kabul etmedi.
Ayrıca Brave yi kod ile kurdum ama açılmıyor. Brave sitesinde linux işletim sistemlerine göre komut sistemiyle kurulum var ama Pardus için nasıl kurulması gerekiyor?
Aleyküm Selam
Bozuk hücreler(bad sector) birçok soruna neden olabiliyor. Parolanızı doğru girmiş olsanız bile sorun yaşayabilirsiniz.
Ctrl + Alt + F4 tuşlarına basarak tty ekranına geçiş yapın ve kullanıcı adı ve parolanızı girerek giriş yapmayı deneyin. Giriş yapabilirseniz startx komutunu verin ve masaüstünün gelip-gelmediğine bakın.
Şifrenizde boşluk veya türkçe karakter var ise bu tty’de giriş yapamamanızı açıklayabilir.
Ben de brave kullanıyorum. Pardus Debian tabanlı olduğu için yükleme sayfasındaki debian kısmındaki talimatları takip ederek çoğu uygulamayı Pardus’a yükleyebilirsiniz.