SimulIDE'de Arduino Yazılımı Derleme Sorunu

SimulIDE üzerinde örnek bir arduino devresi tasarlayıp sağ taraftaki yazılım alanında arduino yazılımını yazıp derlemeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum:

Executing:
"/usr/bin/arduino-builder" -compile -hardware "/usr/bin/hardware" -tools "/usr/bin/tools-builder" -tools "/usr/bin/hardware/tools/avr" -built-in-libraries "/usr/bin/libraries" -libraries "WARNING: Error loading hardware folder /usr/share/arduino/hardware/mighty-1284p  mighty-1284p dizininde geçerli bir donanım tanımlaması bulunamadı./home/hayrett/Arduino/libraries" -fqbn=arduino:avr:uno -build-path "/home/hayrett/.local/share/simulide/codeeditor/buildIno/build" -build-cache "/home/hayrett/.local/share/simulide/codeeditor/buildIno/cache" "/home/hayrett/Masaüstü/dnm/dnm.ino"

Build folder: /home/hayrett/.local/share/simulide/codeeditor/buildIno
SketchBook:   WARNING: Error loading hardware folder /usr/share/arduino/hardware/mighty-1284p  mighty-1284p dizininde geçerli bir donanım tanımlaması bulunamadı./home/hayrett/Arduino
Arduino Board "arduino:avr:uno"

stat /usr/bin/hardware: no such file or directory

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ben SimulIDE programının sağ tarafını sorunlu olduğu için hiç kullanamadım.
Arduino IDE yazılımını açıp, programı derleyip hex uzantılı dosyanın /tmp dizininde bir klasörde oluşmasını sağlayıp; SimulIDE programında Arduino Uno’ya sağ tıklayıp, "Load firmware"e tıklayıp, /tmp/arduino_build_… isimli bir dizine gidip, hex uzantılı dosyayı açma yöntemini kullandım.

1 Beğeni

Bu şekilde yapılıyor evet. Bir de şu sağ tarafı etkinleştirebilsek daha pratik kullanımı olacak.

www.arduino.cc sitesinden yazılımı indirdim. SimulIDE içerisinden çalışma yolu olarak indirdiğim klasörü gösterince sağ kısım çalıştı. Hem de kullanımı çok pratik oldu. Doğrudan arduino sanal kart içerisine yüklemeyi yapıyor. Ancak bu kaçamak çözüm asıl çözüm değil. Asıl çözüm Pardus içine yüklü olan arduinoyu yol olarak gösterip çalıştırabilmekte. Asıl çözüm için cevaplarınızı beklemeye devam ediyorum.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.