Sistem Gözlem Merkezi Projesi Sonlandırılmıştır

Sistem Gözlem Merkezi uygulamasının v2.x.x sürümü için destek sonlandırılmıştır. Yeni özellik, hata düzeltmesi, vb. için yeni sürüm yayınlanmayacaktır.
3 yıla yakın bir süredir geliştirilmekte olan proje sonlandırılmıştır.

Son sürüm (v2.26.0 sürümü) ilk açıldığında, bu durumla ilgili bir bilgilendirme diyaloğu tek seferlik gösterilmektedir (uygulamanın tüm ayarları sıfırlanırsa tekrar gösterilir).

İyi günler, iyi çalışmalar

1 Beğeni

Hakan bey, emeğiniz için teşekkür ediyoruz. Çok harika bir uygulamaydı. Ben şahsen pardus projesi altında devam ettirilmesi taraftarıyım. İnşallah böyle bir güzellik yapılır geliştirilerek devam ettirilir proje.

1 Beğeni

Konu duyuru için açıldığından çözüldü olarak işaretliyorum.

2 Beğeni

Buna üzüldüm Hakan bey. Keşke sürseydi…

Konuyu hiç bilmeyenler için: Sistem Gözlem Merkezi, adından da anladığımız gibi, sistem durumu hakkında görsel rapor edindiğimiz yerli bir yazılımdı. Pardus depolarında da bulunmaktadır.

Flathub adresi: System Monitoring Center | Flathub

1 Beğeni

Dilerseniz biz devam ettirelim. Kaynak kodu nerede bulunuyor acaba ? @shampuan @Hakan34

Emeğiniz için Teşekkür ederiz.

1 Beğeni

@oktay454 Teşekkürler

Benimde favori uygulamalarım arasında idi. Keşke Pardus bu projeye sahip çıksa da. Pardus Sistem Monitoring şeklinde devam etse!

7 Beğeni

@Pardus ekibine duyurulur :upside_down_face:

2 Beğeni

Pardus ekibi uygulamayı devam ettirmek isterseler kendileri bilirler. Ben projeyi transfer ederim.

Projede Pardus ekibinin de desteği var.

Projenin kısa geçmişi ve özellikleri:

Ben 2020 sonunda Pardus’a geçtiğimde görev yöneticisi konusunda bir eksiklik olduğunu düşünmüştüm. Sistem Gözlem Merkezi uygulamasını geliştirerek Pardus projesine katkıda bulunmayı planlamıştım. Pardus ekibinden Cengiz Bey’in uygulamaya destek olabileceklerini söylemesinden sonra Sistem Gözlem Merkezini önce https://kod.pardus.org.tr, sonra github üzerinden daha çok kullanıcıya açık olarak yayınladım. Uygulama gelişti ve 22 bin satırın üzerinde bir kod haline geldi. Yaklaşık 200 bin indirme sayısı ve yaklaşık 850 yıldıza sahip bir proje haline geldi, çeşitli depolara dahil edildi. Son ana sürümüyle birlikte toplam 14 dilde kullanılabilir olan uygulama, GTK3 ile geliştirilen v1 ana sürümünde 1.43.12, GTK4 ile geliştirilen v2 ana sürümünde 2.26.0 sürümlerine ulaştı. Programlama, Python ve GTK’nın detayları daha çok öğrenilerek başlangıçta amatörce yazılmış kodlar zaman içerisinde çok kere yeniden yazılarak uygulamanın kodları ve iç yapısı güncellendi.

Uygulama hakkındaki değerlendirmeler: ilk resimde Pardus Yazılım Merkezindeki değerlendirmeler, ikinci resimde ise farklı dağıtımların Yazılımlar uygulamasından Türkiye dışından da değerlendirmelerini görülebilir. Not: Benim hiçbir platformda uygulama için değerlendirmem yoktur.

smc_pym

smc_y

Sistem Gözlem Merkezi, çeşitli sistem gözlemcilerine göre daha güncel ve kendine has bir arayüzle yayınlanmıştı. Ama artık arayüzünün de güncellenmesi, bazı özelliklerin eklenmesi gerekli. Elimde eski bir dizüstü bilgisayar olduğu için ekran kartı ile ilgili özellikleri eklemek çok zor hale geliyor. Bunun için ilgili donanıma sahip kullanıcılardan destek beklemek gerekiyordu.

Uygulama yaygınlaştıkça bazı github konularından da gördüğüm kadarıyla masaüstü sunucu gibi sistemlerde de kullanılıyor. Yaklaşık 1000 işlemin çalıştığı ağır yük altındaki sistemlerde arayüz tepkiselliğinin artırılması için daha fazla threading tekniğinin kullanılması da gerekli.

Tüm bunlar vakit gerektiren şeyler. Proje, bunlar gibi çeşitli sebeplerden dolayı sonlandırılmıştır.

Destek verenlere teşekkürler.

5 Beğeni

Güzel ve kapsamlı bir uygulamaydı. Verdiğiniz emek ve vakit için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.