Sistem ilerlemiyor

Merhabalar. Okulumuzda kurulan pardus yüklü laboratuvar bilgisayarında sistem buradan sonra ilerlemiyor. Açılıştaki advanced options üzerinden recovery mode ile de bir sonuç alamadım. Yüklü sistemi kurtarmanın bir yöntemi var mıdır yoksa yeniden mi kurmalıyım?

Yeniden kurmayın Mustafa bey, Pardus yetkililerinin yanıtını bekleyin.

Bu kısımda yazacaklarımı dikkate almayın lütfen:

Merak ederek yapay zekaya sorduğumda, sistemin hasar görmediğini ve yeniden kurmanın gerekmediğini, hatanın iki servis çakışması olduğunu söyledi. İki servis de güya port:80 kullanmaya çalışarak birbiriyle çakışıyormuş ve birinin iptal edilmesi gerekiyormuş.

(Risk oluşturmamak için onun bana önerdiği komutları buraya yazmayacağım.)

Hangisinin iptal edileceğini bilmiyoruz burada, çünkü okul bilgisayarı kullanıyorsunuz ve şu aralar pardus ekibi sunucu işlemleri yapıyor. Sorun belki bundan tetiklenmiş de olabilir. En sağlıklı yanıtı onlar verir.

Kolay gelsin.

1 Beğeni

Siz yine @shampuan Serhat Beyin gönderisinde yazdığı gibi Pardus yetkililerinin desteğini bekleyin ancak yanıt alma sürecinde çok gecikme yaşanırsa diye yazıyorum:

Klavyenizden Ctrl ve F3 ya da Ctrl ve F4 tuşlarına aynı anda basınca ekransız(grafik kullanıcı oturumsuz) kullanıcı oturumu olan uçbirim gibi düz metinli kullanıcı arayüz menüsüne geçebiliyor musunuz peki? Aynı menüden Ctrl ve F7 tuşlarına basınca çıkabiliyorsunuz bu arada.

Kullanıcı adınızı yazarken yazdığınızı görebilirsiniz ancak parolanızı yazdığınızda parolanız görünmezdir ancak yine de parolanızın doğruluğundan eminseniz enter tuşuna basıp parolanızı onaylayınca uçbirim paketinde olduğunuzu, sol tarafta bilgisayarınızı adlandırdığınız isimle göründüğünü fark edeceksiniz. Sonrasında forumumuzda bozuk paketi onarma komutu olan

sudo apt install -f

ile paketlerinizi onarmayı bir deneyiniz. Olası bozuk paketleriniz eğer varsa onları onarma konusu hakkında forum içi arama komutu olan büyüteç ile bozuk paketi onarmak yazıp önceki gönderilerde arama yaptırabilirsiniz.

Ek olarak sistemin iyi çalıştığını, kurulu gelen sürücüler dahil uyarıları ve hata mesajlarını da gördüğümüz systemctl komutları da vardır.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapay zeka ile çözdüm. Epey uzun sürdü ama çözüldü. :man_raising_hand:t2:

2 Beğeni

@MustafaISIK Mustafa Bey, çözüme ulaşmak için neler yaptığınızı paylaşırsanız ve çözüm olarak işaretlerseniz ileride aynı sorunu yaşayanlar çözüm yönteminize başvurabilirler.