Sistem Yedek Alma

Biraz araştırdım fakat bir hata aldım . Sda1 sorunsuz aldım fakat . Sda2 - Sda3 Bölüm görüntüsü oluştur dediğimde hata verdi .

Bölüm görüntüsü oluşturması için öncelikle diski ayırması gerekiyor. Kendi çalıştığı disk bölümü olduğu için ayırma işlemini yapamaz. Pardus Kurulum Usb si ile açılış yaparak, Pardus Çalışan seçeneği ile bilgisayarınızı açıp işleminizi yapabilirsiniz.

1 Beğeni

İstediğim gibi bir yedekleme yapmıyor . 2 saat 30 dk diyor . 2 saat 30 dk da ben defalarca format çekerim :slight_smile: Sadece kullanılan kısmın yedeğini alsa .

Clonzilla deneyebilirsiniz ya da timeshift programını kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Diski bu şekilde yedeklemeye kalkarsanız. Boş alanlarda yer kaplayacaktır. Bu sebeple USB’nizin boyutu yetmeyebilir, yetsede kopyalama işlemi uzun süreceğinden sıfırlamaya daha geç geçersiniz.

Timeshift ile disk yedeği alın. Onu USB’ye kopyalayın. Timeshift kullanımı oldukça basit. Hatta bir rehber vardı onu atayım.

Hatırladığım kadar detaya girmemiş maalesef. Ben bilgisayara geçince doğrudan sizin ne yapacağınıza dair bir video kayıt edeyim.

1 Beğeni

Merhaba.

Bir diski aynı diske klonlayamazsınız. Yedek bir diske ihtiyacınız var. Bu yedek diskte yeteri kadar boş alan olmalıdır. Çünkü klonlama işlemi diskin boş alanıyla beraber tamamını içerir.

Klonlama işleminin uzun sürmesi, 5400rpm notebook hddsi kullanıyorsanız çok normaldir. Klonlamada asıl amaç, sisteminizin o halinin yedeğini almaktır. Sistemi o haline getirmek için çok emek sarfetmişsinizdir, zaman önemli değildir, klonlarsınız. Önemsemiyorsanız yeni kurulum yapın.

Bu bir ssd ise o kadar sürmesi normal değil. Aynı boyutta bir diski hatırlamıyorum ama çok daha kısa sürede klonlamıştım.

ÖNEMLİ BİR NOT: Disks yazılımı klonlama alırken uzantıyı hatalı şekilde gösteriyor. O uzantıyı elle “.img” olarak değiştirin. Sorunsuz şekilde kaydedecektir.

Bu iki videoya bakabilirsiniz:

İkinci videonun bağlantısı: vokoscreenNG-2024-07-24_12-33-40

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.