Siyah ekranda - işareti açılmıyor

Windows 10 dan tahtaya etap23 v2 hasari kurdum tahta hala kasa kasa işlem görüyordu yeniden başlattım siyah ekranda -işareti var ve hareket yok uefi biosa da girmiyor çözümü nedir?

çalışan sürümü çalışyor mu ?

biosa giriş için klavye bağlayıp bios tuşuna basmanız gerekli.

etap23 v2 hasari kurdum

“v2 hasari” ne demek?

tahta hala kasa kasa işlem görüyordu

Tahta nasıl kasa kasa işlem görüyor?

Hatayı biraz daha net anlatırsanız iyi olur. İndirdiğiniz iso dosyasının MD5SUMS değerinin düzgün olduğuna ve isoyu DD moduyla yazdığınıza dikkat edin.

Bios ya da uefiye erişemiyorum siyah ekranda _ bu işaretle kalıyor. Bir şeye basmayınca da beyaz fatih ekranında kalıyor.

Hata! Bazı sorunlarla karşılaştık. | BİLGİSAYAR BİLİŞİM | BBNET bu siteden indirdiğim pardusu kurdum ortaokullarda problem olmadı hala çalışıyorlar başka bir tahtaya attım beyaz fatih ekranında kalıyor bios yada uefiye girmeyi deneyince de _ işareti siyah ekranda kalıyor. Kasarak dediğim donuyor bildiğiniz 3-5 saniye gecikmeli sonra geliyor bir daha donuyor.

Pardus kurulumunda çalışan seçeneği var sistemde çalışacak mı? problem var mı ön test için.

Forumda daha önce paylaşılan etap 23 konuları var inceleyin link vs vardı onları deneyin

kurulan sistemin uyumlu olmaması nedeniyle uefi kaynaklı sorun oluşmuş

usb üzerinden boot etmeyi deneyin oladı diskin sökülüp başka cihazda silinmesi gerekir.

• dd olarak yazdırdım şimdi usbye uefi değil de yarın onu da deneyeceğim ilk olmazsa dediğim gibi söküp formatlayacağım teşekkürler.

Yarın öyle yapacağım hocam diski söküp masaüstünde yeniden formatlayacağım.

secure boot ve fast boot açık kalmış olabilir. onları bios’a bir şekilde girerek kapatın, boot options #1’e grub’u koyun.

eğer sorun hala devam ediyorsa grub’u doğru kurmamış olabilirsiniz. iso’nun MD5SUM değerini kontrol edin, değer eşleşiyorsa pardus’u baştan kurun. grub önyükleme ekranı kurulumu seçenekleri ekranına gelince grub’u pardus’u kurduğunuz diske kurun. sonrasında bios/uefi’a girip grub’ı (veya pardus da yazabilir) boot options 1’e koyun ve kaydedip çıkın.

(gönderi yazarı tarafından silindi)