Merhaba
159.69.43.240 ip adresinde bilgisayarıma sızma girişimi oluyor.Bazen farklı İp adreslerden de oluyor.Virüs göndermeye çalışıyor kullandığım antivirüs yazılımı saldırıyı engelliyor.Bunun için bana öneriniz ne olurdu.
Merhaba
159.69.43.240 ip adresinde bilgisayarıma sızma girişimi oluyor.Bazen farklı İp adreslerden de oluyor.Virüs göndermeye çalışıyor kullandığım antivirüs yazılımı saldırıyı engelliyor.Bunun için bana öneriniz ne olurdu.
HTTPS desteklemiyor uyarısından mı bahsediyorsunuz?
Bunun virüsle bir alakası yok. Sitenin sunucuları HTTPS yerine HTTP destekliyor sadece, yani aradaki haberleşme şifrelenmiyor, aradaki biri mesajları okuyabilir, ama HTTPS’te arada dinleyici olsanız bile şifrelenmiş karakterleri görürsünüz, yani sunucuyla istemcinin ne konuştuğunu, dolayısıyla websitesindeki bilgileri göremezsiniz.
Bununla ilgili aşağıdaki gibi raporlar var fakat fazla bir bilgi de yok, kullanıcı tarafından böylesi sızma girişimlerini engelleyici (buradaki gibi) önlemler almak dışında yapılabilecek pek bir şey de yok.
Ayrıca, böylesi kuşkulu dosyaların indirilmesi ve hele tıklanması kesinlikle tavsiye edilmez zaten.
Kullandığınız işletim sistemi windows mu?
Windows ise çalıştırdığınız bir program arka planda çalışarak bu dosyayı indirmeye çalışıyor olabilir.
Win 10 da sıfırlama var dosyaları yedekleyip sıfırlayın ve crackli şüpheli yazılım kullanmayın.
Ublock gibi reklam engelleyicilerde malware engelleyiciler var kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim.Reklam engelleyici olarak Ublock kullanıyorum.Diz üstünde Pardus var ailem pardus kullanmayı bilmediği için windows u bu şekilde kullanıyorum.Crakc kullanmıyorum.
Sisteminize bir tür virüs bulaşmış olmalı. Virüs tarayıcınıza yerleştiyse bunun olması muhtemel.
İsminde “Antimalware” ve/veya “Antispyware” geçen güvenlik yazılımları ile sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Antimalware pc yi tarattım temiz çıktı.
Pek çok antivirüs aracı tespit edememiş ve IP adresi zararsız olarak gözükse dahi, bahse konu olay doğrudan bir saldırı girişimi.
Buradaki raporda ilgili free2432_1224.exe dosyası zararlı yazılım olarak tespit ediliyor. Kesinlikle ilgili dosyayı çalıştırmayın.