Selamlar.
Hem sudo snap install mp3gain hem de snap install mp3gain komutu ile kurdum ancak programı uygulamalarda bulamadım. snap run komutunu uyguladım. Sanırım mpglib dosyası istiyor. Çıktıdaki bağlantıyı açtım ama ondan sonrasına takılıp kaldım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.
canatan@pardus:~$ snap run mp3gain /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain version 1.6.2 copyright(c) 2001-2009 by Glen Sawyer uses mpglib, which can be found at http://www.mpg123.de Usage: /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain [options] [<infile 2> …]
kurduğunuz bu uygulama terminal üzerinden kullanım için
/snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain -h
yazıp seçenekleri görebilirsiniz
-v - sürüm numarasını göster
-g - herhangi bir analiz yapmadan i kazancını uygula
-l 0 - 0. kanala (sol kanal) i kazancını uygula
herhangi bir analiz yapmadan (SADECE STEREO dosyalar için çalışır,
(Ortak Stereo değil)
-l 1 - 1. kanala (sağ kanal) i kazancını uygula
-e - birden fazla dosya listelenmiş olsa bile Albüm analizini atla
-r - Parça kazancını otomatik olarak uygula (tüm dosyalar eşit ses yüksekliğine ayarlı)
-k - sesi kesmemek için Parça/Albüm kazancını otomatik olarak düşür
-a - Albüm kazancını otomatik olarak uygula (dosyaların hepsi aynı albümdendir: tüm dosyalara tek bir kazanç değişikliği uygulanır, bu nedenle
birbirlerine göre ses yükseklikleri değişmeden kalır,
ancak ortalama albüm ses yüksekliği normalleştirilir)
-m - önerilen MP3 kazancını tam sayı i ile değiştir
-d - önerilen dB kazancını kayan nokta n ile değiştir
-c - uygulama sırasında kırpma uyarısını yoksay kazanç
-o - çıktı, veritabanı dostu sekmeyle ayrılmış bir listedir
-t - mp3gain, değiştirilen mp3’ü geçici dosyaya yazar ve ardından orijinal dosyadaki baytları değiştirmek yerine orijinalini siler (varsayılan)
-T - mp3gain, mp3 dosyasını doğrudan değiştirir (-t’nin tersi)
-q - Sessiz mod: durum mesajı yok
-p - Orijinal dosya zaman damgasını koru
-x - Yalnızca dosyanın maksimum genliğini bul
-f - Giriş dosyasının bir MPEG 2 Katman III dosyası olduğunu varsay
(yani, yanlış adlandırılmış Katman I veya Katman II dosyalarını kontrol etme)
-? veya -h - bu mesajı göster
-s c - yalnızca depolanan etiket bilgilerini kontrol et (başka işlem yok)
-s d - depolanan etiket bilgilerini sil (başka işlem yok)
-s s - depolanan etiket bilgilerini atla (yoksay) (etiketleri okuma veya yazma)
-s r - yeniden hesaplamayı zorla (etiket bilgilerini okuma)
-s i - MP3 kazanç bilgisi için ID3v2 etiketini kullan
-s a - MP3 kazanç bilgisi için APE etiketini kullan (varsayılan)
-u - yapılan değişiklikleri geri al (depolanan etiket bilgilerine göre)
-w - kazanç+değişiklik > 255 veya kazanç+değişiklik < 0 ise kazanç değişikliğini “sarmala”
(tam açıklama için “-? sarma” anahtarını kullanın)
-r ve -a belirtirseniz, yalnızca ikincisi çalışır
-c belirtmezseniz, program durur ve kırpma olasılığı olan bir dosyaya kazanç değişikliğini uygulamadan önce sorar
Oluşturduğum depomda 1024 adet türkü var. Türküleri çalarken kiminin sesi kiminin yüksek çıkışı oluyor. audacity ile düzenlemeye çalıştım, tek tek oldukça uzun zaman harcadım ancak yine de istediğim gibi olmadı. mp3gain uygulamasında sisin yazdıklarınızı denedim. Ancak öncelikli sorun mpglib kütüphane dosyası olmadığından uygulamanın çalışmamasıdır. Terminal çıktısında adres belirtiyor. O adreste dosyayı indirdim. Kurmaya çalıştım ancak kuramadım. Hatalar verdi. /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain -h kodunun terminalden çıktısı aşağıdadır. canatan@pardus:~/Müzik/deneme1$ /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain -v /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain version 1.6.2 canatan@pardus:~/Müzik/deneme1$ /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain -m /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain version 1.6.2 copyright(c) 2001-2009 by Glen Sawyer uses mpglib, which can be found at http://www.mpg123.de Usage: /snap/mp3gain/65/usr/bin/mp3gain [options] [<infile 2> …]
mp3gain uygulamasının çalışması için gerekli olan mpglib dosyasını http://www.mpg123.de adresinden indirdim. ./configure make make install
komutlarıyla kurmaya çalıştığımda ekran görüntüsündeki hatayı alıyorum ve kurulmuyor.