Ssl handshake failed

Sadece Pardus’ta yaşadım bu sorunu. 2 haftadır çözüm üretemedim. Mendeleyin web sitesine erişmekte sorun yok. Windowsta da çalışma sorunu yok ama Pardus ta hiçbir pdf belgesini indiremiyorum.

Fikri olan var mı ?

Mendeley Desktop Debug Console - Settings sekmesindeki ayarlarında General_IgnoreSslErrors değerini değiştirip deneyiniz.

General_IgnoreSslErrors seçeneği mevcut değil malesef :frowning:

Kullandığınız versiyon hangisi?

Son güncel sürüm yani 1.19.5 (Hem debian hem flatpak paketi kurulu)

Programı kurdum ve hesap oluşturarak giriş yaptım. Herhangi bir belge aradım ve All Documents kısmında belgelerin listesini oluşturdum. Bende SSl handshake ile ilgili bir hata vermedi. Acaba ben yanlış bir şekilde mi yapıyorum. Programın kullanışını bilmiyorum. İsterseniz adım adım yapılması gerekenleri tarif edin tekrar deneyeyim.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.

Belgelerin listesi oluşturduktan sonra yukarıdaki resimde isimlerin solunda bir PDF indirme bağlantısı var. Ona tıklayarak belgeyi Mendeley’den bilgisayara indirip okuyabiliyoruz. İşte ona tıklayınca SSl Handshake diyor.
Hata şöyle oluşuyor.

Hesabınıza birkaç pdf atın ve senkronize edin.
Mendeleyi ve indirdiğiniz tüm pdf leri (belgeler klasöründe mendeley desktop klasörü) silin. Mendeleyi yükleyin ve aynı pdfleri senkronize olan Mendeley hesabından indirmek için bahsettiğim butona tıklayın. Hata çıkıyor.
Normal ilk kullanımda çıkmıyor ama bu senkronizasyon sırasında çıkıyor. Belki Mendeleyi hem windwos hem pardus kullanınca bir sorun oluşuyordur. (Kendi bilgisayarımda sadece Pardus var ama işyerinde Windows --dipnot Spor il müd. windowsa ihtiyaç yok birileri gelip bizi pardusa geçirsin— var.) Belki pardus 19 stabilde sorun çıkmaz diye umut ederek bekliyorum.

Evet dediğiniz gibi. Birçok şey denememe rağmen aynı hata oluşmakta. Programdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sertifikaları kendi sitesinden indirerek tekrar tekrar farklı yöntemlerle denedim ama olmadı. Programın sonraki sürümlerinde yeniden deneyebiliriz.

1 Beğeni