Steam başlatılmıyor

Steam açılmıyor. Terminalden steam yazıyorum açılmıyor. Normal basıp açıyorum açılmıyor. Yardım eder misiniz?

Sisteminiz güncel mi ben kontrol sağladığımda herhangi bir gecikme bile olmadı ve rahatlıkla giriş yaptım Linux Sistemlerde birçok arkadaş bu sorunlara benzer sorunlar yaşıyor depo bilgisi Paket ağı ve sistem güncel tutulmalı Linux Sistemleri Windows gibi düşünmeyelim arkadaşlar.

Tekrardan format attım. Pardus Yazılım Merkezinden değil de gittim steam’in kendi sitesinden indirdim oldu.
Bundan sonra PYM ile uygulamanın kendi sitesi arasında kalırsam mutlaka uygulamanın kendi sitesinden kuracağım. Çünkü PYM güncel değil. Lutris mesela. 0.5.8 sürümü yüklü. Ama 0.5.11 sürümü çıktı.

Linux ortamının güzel yanlarından birisi yazılım depoları, site site gezip yazılım aramıyorsunuz. Malesef depolardaki yazılımlar her zaman en son sürüm olamayabiliyor. Bu durumda ben yazılımları Flatpak olarak kurmaya çalışıyorum, hatta 30 kadar kullandığım uygulamayı Flatpak sürümüyle değiştirdim.

Flatpak sürümleri de aslında son sürüm olmayı garantilemiyor. Steam gibi sürekli güncellenen yazılımları varsa resmi paketlerinden, resmi sitelerinden kurup kullanabilirsiniz. Flatpak’ın avantajı paket çakışması gibi bir şey ihtimali olmadığından bağımlılık sorunu yaratmıyor. Kaldırınca da ardında ilişkilenmiş paket kalmıyor. Dezavantajı sandbox yani kum havuzunda çalıştığı için kimi uygulamalar bir parça (%2,%5 kadar) daha yavaş çalışabiliyor.

Birçok arkadaşı bende bu konuda uyarıyorum Linux İşletim Sistemlerini asla Windows ile bir tutmayın depolar bazen geç güncelleme alabilir veya Uygulama mağazaları Windows ve Mac OS cihazlara göre geç güncelleme alabilir o yüzden her zaman depolarda gezin okuyun hangi programın ne olduğunu inceleyin ve öyle kurun her zaman ilk olarak Tarayıcı üzerinden Program sağlayıcı depolara bakın yani resmi depolara bunun akabinde sorun yaşarsanız mağazaları tercih edin mağaza çoğunlukla bir ilham verici yada bana ne lazım ? Sorusuna bir klavuz gibi kullanılır ise çok daha verimli oluyor bazı programlar için bu hiçte geçerli olmaya bilir zengin içerikli ve bol güncelleme alan Windows gibi sistemlerde tık tık yaparak hemen hallederiz ancak Linux emek sabır ve araştırma ister bunu unutmayalım.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.