Merhaba Arkadaşlar. paylaşımcı olmak adına karşılaştığım sorunları ve çözüm yollarını, forumda diğer arkadaşlarada yardımcı olmak adına bu konuyu açmış bulunuyorum.
Bugün itibariyle xfce pardus 17 sürümü sabit diskime yükledim. tek işletim sistemi olarak uzun süre ile kalmayı planlıyorum. (önceki dağıtım ubuntu gnome 16.04.02)
Editör olarak kullandığım ve performansı çok iyi olan sublimetext3 pardusa yüklemek istediğimde bazı sorunlar ile karşılaştım. Sizlerede yardımcı olacağı kanaatindeyim. Kodları aşağıda yazacağım.(Kod okunabilirliğini arttırmak için forum yönetiminden [cod] tagları rica ediyorum.)
aşağıdaki hatayı alan arkadaşlar;
E: Yöntem sürücüsü /usr/lib/apt/methods/https bulunamadı.
N: apt-transport-https paketi kurulu mu?
E: https://download.sublimetext.com/apt/stable/InRelease alınamadı
E: Bazı indeks dosyaları indirilemedi. Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.
Merhaba;
Evvela başlık için teşekkürler.
Aşağıdaki gibi bir hata verdi, sebep ne olabilir?
Yoksay:6 https://download.sublimetext.com apt/stable/ InRelease
Hata: 8 https://download.sublimetext.com apt/stable/ Release
server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none
Paket listeleri okunuyor… Bitti
E: ‘https://download.sublimetext.com apt/stable/ Release’ deposunda Release dosyası yok.
N: Böyle bir depodan güvenli bir şekilde güncelleme yapılamaz, bu nedenle depo devre dışı bırakılmıştır.
N: Depo oluşturma ve kullanıcı yapılandırması hakkında ayrıntılı bilgi için apt-secure(8) rehber sayfasında bulunabilir.
İndirmeye çalıştığınız web sitesi Secure http protokolü (HTTPS) kullanıyor ve sitenin kullandığı sertifika debian ın öntanımlı olarak (default) tanıdığı sertifikalar arasında yok, sorduğunuz bilgiyi biz değil araştırarak sizin öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü sertifika mantığı şu şekilde : Hocam web sitem bu, sertifikayı da şu kurumdan aldım güveniyorsan kullan, yani sorumluluk direk son kullanıcıya ait.
Belirtilen siteyi firefox da açıp sol üstte yer alan (adres barının hemen solu) güvenlik parçacığından detaylı bilgilere erişebilirsiniz.
Ben editöre güvendiğim için hiç kuşku duymadan yükledim ve kullanıyorum. Şiddetle bu editörü tavsiye ederim.
Sizin ağınız kurumsal bir ağ ise herşeyi güvensiz görmesi muhtemeldir. İşyerinde VirtualBox ile kullandığım Linux Dağıtımları bağlandığı sunucularda bendede sorun oluşturuyordu. İnce bir ayarla Bilgi İşlem departmanınız varsa destek verebilir.
kurulum sırasında bahsettiğiniz hatayı aldım, düzeltmek için alttaki adımları izledim, yalnız problem devam etti düzeltmek için /etc/apt/sources.list.d dizinindeki dosyaları silip işlemi en baştan tekrar ettim kurulum başarılı bir şekilde tamamlandı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için not olarak belirtmek istedim.