Sudo syntax hatası

Merhaba tahtada wine vardı program kurarken hata alıyordu, diğer tahtalarda aynı problem yaşanmıyordu. Bu sebeple tahtadaki wineı silip tekrar yüklemek istedim etapadmin giriş yaptım fakat dosya öğretmendeydi, bu sebeple sudo komutlarının yetkisini öğretmene’de vermek istedim. Sanırsam “echo “ogretmen ALL = (ALL) ALL” >> /etc/sudoers 1” ya da “sudo nano /etc/sudoers ogretmen ALL=(ALL:ALL) ALL” komutunu kullanmuş olabilirim bu komutları kullandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım sudo yazdığımda syntax hatası veriyor. Bunu nasıl çözebilirim ?, yardımcı olursanız çok sevinirim.

WhatsApp Image 2021-10-01 at 4.03.34 PM

Sanırım öğretmen yetki vermek isterken /etc/sudoers dosyasına hatalı bir satır eklediniz. İlgili dosyadan o satırı sildiğiniz zaman düzelecektir. Fakat ilgili dosyayı düzenleyebilmek için de yönetici olarak açmanız gerekiyor. sudo çalışmadığı için pkexec komutunu kullanabilirsiniz. Şifreyi girmeniz için görsel bir diyalog penceresi açar.

Etap’ta hangi metin editörü yüklü onu bilmiyorum. Aşağıdaki komutların ikisini de deneyebilirsiniz, muhtemelen ikisinden biri yüklüdür.

pkexec mousepad /etc/sudoers
pkexec gedit /etc/sudoers

Kaynak: Aşağıdaki soruda yaşadığınız sorun sorulmuş:

2 Beğeni

Merhabalar,

Paket işlemleri yönetici onayı gerektiren işlemlerdir. Bu yüzden apt komutunu başında sudo olmadan çalıştıramazsınız.

sudo apt remove wine

şeklinde denerseniz çalışacaktır. Zaten dikkat ederseniz “Are you root” şeklinde bir uyarı vermiş.

İlginiz için teşekkür ederim yarın deneyip sonucu yazacağım iyi günler.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.