Süleymanpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Olarak Pardus'a Göçümüz Basında Yer Aldı

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Pardus geçiş yaptık. Farkındalık olması ve bu Pardus yüklü cihazlarla ilçenin işlerini yürütebildiğimizi göstermek ve diğer kurumlara örnek olması açısından bu durumu ajans aracılığıyla haberleştirdik. Sizlerle de paylaşmak istedim. Aşağıda haber linklerini paylaştım.

https://www.msn.com/tr-tr/haber/gundem/müdürün-teşviki-ile-milli-eğitim-müdürlüğü-pardusa-geçti-tekirdağ/vp-AAE7Kra

https://www.memurlar.net/haber/841387/ilce-milli-egitim-mudurlugu-pardus-a-gecti.html

Video linki:

15 Beğeni

umarım ornek olursunuz…

1 Beğeni

Hocam öncelikle tebrikler.

Fakat ben bunun kalıcı ve sürdürülebilir olması açısından alttan yukarı değil yukarıdan aşağı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü İl MEM ve Bakanlık kaynakları Microsoft uyumlu çalıştığı sürece mutlaka bir yerlerde Microsoft yazılımlarına (excel, word ya da tarayıcı tabanlı olarak) ihtiyaç oluyor. Bu sebeple bence bakanlık ve illerin buna geçmesi bu işin çok daha hızlı bir şekilde tüm kurumlara yayılmasını zaten hızlandıracaktır. Ama yine de ses getirmesi ve farkındalık oluşturması için güzel bir çalıma. Kalıcı ve devamlı olması dileğiyle.

1 Beğeni

Hocam yukarıdan aşağıya olduğu zamnda dayatma olarak anlaşılıyor. Pardus üstünde firefox, chrome ve java kurulu, libre officede ihtiyaçlara cevap veriyor 3 ayı aşkındır kullanıyoruz. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri pardus 17,5 gönül rahatlığıyla kullanabilirler. (dys evrak kaydetmede bir püf nokta var onun dışında herşeyi diğer işletim sistemi ile aynı) Sadece yazıcılarda bazı markalar sorun çıkarabiliyor, tek düşünülmesi gereken konu bu.

5 Beğeni

Merhaba;

Aslında aşağıdan yukarıya doğru yapılanlar sağlam olur.
Yukarıdan aşağıya yapılanlar yukarıdaki gidince yıkılırlar.

Böyle düşünenler de var. :slight_smile:
Selamlar.

Allah razı olsun hepsinden darısı bizim başımıza

Bu yazıcı meselesi gerçekten ilgilenilmesi gereken bir konu.

Belediye olarak biz geçemiyoruz maalesef, bakanlığın projesi olan ebys sistemi sadece İE ile çalıştığından elimiz kolumuz bağlı. Sizi de tebrik ederim.

internet explorerdan microsoft bile vazgeçip chromium tabanlı edge geçiyor. Bakanlık vazgeçmiyor demek ki. Ama eğer java ile çalışıyorsa pardus üstünden bir denemenizi tavsiye ederim.
Eyüp belediyesi bu işi başaran bir belediye izlemenizi tavsiye ederim.

2 Beğeni

NetCAD e gereksinim duyulması durumunda çözümünüz ne olacaktır.Pardus da netcad çalışmıyor

Netcad bu yıl içinde Pardus uyumlu program çıkaracağını duyurdu. Çıkana kadar eski sistemde durur, sürüm çıkınca o bilgisayarlarda Pardus’a geçer

https://www.netcad.com/tr/pardus-netcad

4 Beğeni

PARDUSa geçen tüm kamu kurumlarını ve bu geçişte elinin taşın altına koyan, tepkileri göğüsleyen yöneticileri ve bilişim görevlilerini tebrik ederim. Darısı da en kısa zamanda Sağlık Bakanlığı ve taşra teşkilatının tümüne olur inşallah.

2 Beğeni

Bakın bu güzel haber işte. Buda tamamlanırsa büyük bir gelişme olacaktır pardusun yaygınlaşmasında

evet öncelikle yurt içinde kullanımı yaygın olan ürünlerin uyumlu hale getirilmesi gerekiyor

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.