Sanırım bu püf nokta işi halen devam ediyor. Bazen evrakı udf olarak, bazen de pdf olarak kaydetmek gerekiyor. Ya da jpg olan ekler de olabiliyor. Evrak kaydetme konusu biraz sıkıntılı. Bazen de dosyayı tümden kaydetmek gerekiyor. Bir dosya seçiyoruz ama dosyanın dışına açıyor tüm ekleriyle kaydederken. Bu sorun çözüldü mü? Yöntemini bilen var mı?
Bu arada, MEB ile ilgili konular için de Genel Kategorisi altında MEB diye ayrı bir bölüm oluşturulabilir forumda. Çünkü farkettim ki diğer konuların arasında MEB ile ilgili detay bulmak bazen zor oluyor.
Örneğin, ttf-mscorefonts fontlarını dünden beri kurmaya çalışıyordum. Forumda bununla ilgili tüm yazıları okurken arada bir yorumda MEB internetinden hata verdiğine dair kısmı okuyunca telefonu bağlayıp kurabildim.
Veya DYS gibi sadece kurumları ilgilendiren konular var ve bunların bir arada olması da bulmayı kolaylaştırır gibi geldi bana.
MEB’in işe yarar birçok şeyi de kısıtlayan filtresinden dolayı konular okullarda biraz farklı işliyor gibi. O konuların bir arada olması, özellikle de yeni pardusa geçenler için kolaylık olur diye aklıma geldi.
Bu konuyu Mustafa hocamla özelden görüştük. Kaydetme kısmında malesef biraz sıkıntı var. Çözülememiş. Onun yerine biraz daha uzun bir usülle çözüyoruz konuyu. Konunun detaylarını alttaki resim üzerinden madde madde yazıyorum DYS’de aynı sıkıntıyı yaşayanlar için.
Yazının üstündeki 1 numaralı buton çalışmıyor. Oradan kaydet diyemiyoruz.
Sadece yazının kendisini pdf olarak kaydetmek için 3 numaradaki yazıcı simgesine tıklayıp, yazıcıları seçtiğimiz kısımdan PDF maddesini seçip yazdır diyoruz. Bu dosyayı Home altındaki PDF dosyasına kaydediyor. (En azından benim bilgisayarda orada )
Yazının xls, doc, jpg, pdf gibi eklerini, eki açtıktan sonra Dosya → Farklı Kaydet diyerek istediğimiz yere kaydedebiliyoruz.
Yazıyı tüm ekleriyle beraber kaydetmek için 2 numaralı butonu kullanıyoruz. Ama onda da şöyle bir ayrıntı var. Masaüstüne bir klasör açın. (Örneğin adı 1 olsun). Onun içine de bir klasör daha açın. (O da 2 olsun.) Yazıyı resimdeki 2 numaralı butondan kaydet deyip, kaydedilecek yer olarak da 2 klasörünü seçerseniz, onun bir üstüne yani 1 klasörünün içine kaydetmiş olur. Kaydederken seçtiğiniz klasörün bir üstüne atıyor. Eğer tek klasör açarsanız tüm ekleri masaüstüne atar yani. Ya da masaüstünü seçerseniz home klasörüne atar.
Yazının sadece kendisini udf olarak kaydetmek istiyorsanız, onda da bir üstteki yöntemi kullanıp eklerini silmeniz gerekiyor.
Şimdilik bu konuda kulağı kafanın üstünden diğer elle kaşıyacağız yani.