Şunlar pardus yardım sekmesinde bulunmalı

Bu bahsettiklerim, yeni kullanıcılar için iyi olabilir. Ya komut olarak ya da bir sh scripti halinde bence bir yerde bulunmalı.

-Mesela xfce panel restart komutu veya scripti. Ofisteki pc lerde bazen xfce panel bozuluyor, xfce4-panel -r komutuyla düzeltmek zorunda kalıyorum. Mesela şu yardım kısmında, belli başlı basit komutlar olmalı. Veya ayrı bir script olmalı ki bu komutu bilmeyen normal insanlar da yapabilmeli. Ama bence, komut halinde de bulunmalı. Atıyorum basit komutlar.txt diye bir dosya olsun masaüstünde. Oradan yardım alınabilmeli. Veya resimli bir pdf dosyası olabilir.

Başka aklıma gelmedi. Siz de yazın gelirse.

Linux görsel olarak veri aktarımını yüzde olarak veya byte olarak yanlış gösteriyor. Veri aktarımı bitmediği halde bitmiş gibi gösteriyor.

Dalgınlıkla veri aktarımı bitmeden çekersem usb bellekler bozuluyor.

usbye büyük dosya atarken sync komutunu çalıştırıyorum. Ama sync komutuda hangi aşamada olduğu hakkında görsel bilgi vermiyor.

Daha kullanışlı bir yöntem bilen varsa paylaşabilir mi?

Aslında Devhelp gibi bir referans manuel’i eklemek oldukça faydalı olabilir. Bunun için Pardus Bilgi Bankası var ancak orada teknik detaylara çok inilmiyor. Pardus son kullanıcı yanında kurumsal odaklı bir dağıtım olduğu için de kurumsal işlevsellikte yaşanabilecek sorunlara işçi tarafından hızlı çözümler getirmek maksadıyla elektronik bir yardım kılavuzu çok faydalı olabilir.

Örneğin Devhelp böyle görünüyor. Oluşabilecek hatalar konusunda böyle bir uygulama yazılabilir ve buraya bakarak çözümlere ulaşılabilir. Fakat bunun için geliştiricilerin ve topluluğun çok uğraşması gerekir. Yeterli kaynağın toparlanabileceğini zannetmiyorum.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.