Merhaba ben uzun zamandır Fedora kullanıyorum
Her yeni başlayan linux kullanıcıları gibi birkackez dağıtım değiştirdim ama artık kalıcı bir dağıtım arıyorum
ve Pardus’a geri dönmeyi düşünüyorum. Ben aslında Arch kurmaya karar vermiştim çünkü Arch sıfırdan minimal olarak geliyor ve kullanıcılar kullandıkları programları ve masaüstü ortamlarını sonradan kurabiliyor ve bu sayede bilgisayar çok daha performanslı çalışıyor.
Ve biraz düşündüm, bunun aynısı neden Pardus’ta olmasın, Arch kurmak yerine Pardus sunucu sürümünü kurup, sunucu programlarını ve araçlarını sildikten sonra KDE veya başka bir masaüstü ortamı kurarsam donanımsal açından bir sorun oluşur mu?
Selamunaleyküm hocam
Normalde bir sıkıntı çıkamaması gerekiyor. Ama hangi paketlerin sistem için gerekli olduklarını az buçuk bilmeniz gerekiyor. kde için kde-standard paketi ile gerekli tüm kde bileşenleri ile yüklenebiliyor.
Bunlar haricinde firemware, gerekli bazı uygulamalar, Pardus uygulamaları gibi gerekli paketler de var.
Örneğin
tavsiyem önce bir sanal makinede deneyip sonrasında gerçek sistemde denemiz olacaktır.
Şunu da belirtiyim senelerdir Pardus kullanıyom test amaçlı ve biraz da farklı dağıtımları öğrenmek için archo linuux kullanıyorum. paket sürüm farklılılkları haricinde çok bir değişiklik yok. Geri kalan daha çok kişinin özelleşitremsine kalıyor