Sürücü Yöneticisi

Selamün Aleyküm
Depolarda bulunan driver-manager paketini yüklediğimde Linux Mint’teki Sürücü Yöneticisi yazılımı açıldı.
Arayüz olarak aynı. Yanılmıyorsam aynı yazılım.
Özellikle grafik yongası(ekran kartı) sürücüleri için ayarlamalar yapılırsa hazırda yazılım var.
Grafik yongalarında yaşanan sürücü yükleme sorunu giderilebilir kanaatindeyim. :thinking:

@Yunusemre Hocam bununla ilgili bir çalışma yapabilmeniz mümkün mü acaba?

4 Beğeni

A.s. Hocam Teee 17.0 dayken yaptık o nedenle depolarda var o uygulama. Zamanında yaptığımız testlerde yüzde yüz çalışan bir sonuç elde edemedik. Belkide benden kaynaklı çünki prensibim değil her makinada aynı sonucu alamadığımız uygulamaların üstünde durmuyorum ki bu bilenen bir şeydir ki linux dünyasında grafik driver meselesi geriden gelir güncel cihazlarda herzaman sorun teşkil edecektir. Bu problem donanım üreticileri tarafından çözülmesi gereken bir sorun, yani işletim sisteminin sorumluluğu görüntü alabiliyorsa yeterlidir ile sınırlıdır.

1 Beğeni

Bu linuxta surucu yukleme tam bir karin agrisi. Sirf ekrani yukleyemedik diye 2 arkadasimin pc yi pardus kuramayip windowsta biraktik. Ekran yuklenmemesini gectik bir de sistem çöküyor ugras dur. Yok onu sil bunu kara listeye al vs vs. O yuzden surucu yukleme araci gibi bisey gercekten cok onemli. Surucu yukleyici olmuyosa da Time shift pardusta yüklü gelse en azindan sistemi cokertince cabucak geri kurtarabilsek.

@Yunusemre Üstadım güncel sürücü olmasına gerek yok. Depodaki sürücüleri basit bir şekilde kursa bile yeter.
@mahmutelmas06 hocamın dediği gibi bazı şeyleri silme, karalisteye alma vb. işlemleri kullanıcının kendisi yerine yazılım otomatik yapabilse mesela…

Eski pisi tabanlı Pardus’ta YALI yükleme aracında bir özelliklik vardı. Sahipli sürücü kurmak istiyor musunuz diye soruyordu. Böylece sistem ilk açılışında sahipli sürücü kurulu halde açılıyordu. Ayarlardan kaynaklı yada hatalı kurulumdan dolayı ekran gelmemesi gibi sorunlar olmuyordu.
Debian’ın kurulum aracında da benzeri yapılabilir mi??? :thinking:

3 Beğeni

arkadaşlar ben 7 yıldır ubuntu kullanıyordum pardusu yeni kullanıyorum kurulumu biraz garip ama alışınca oluyor.ilk başta disk bölümlerini oluşturmada bocaladım sonra öğrendim.xubuntu daha basit gelmişti bana olayı anlayınca çabucak çözdüm.ekran kartı olayı en iyisi mi açık kaynakla devam etmek kur kullan kablosuz ağ,ekran,tam donanım sorunsuzca kurdum ve kullanıyorum.AYRICA PARDUS BAYA HIZLI VE STABİL.

4 Beğeni

Geçenlerde bir arkadaşımız deepinde yer alan driver uygulamasıyla gtx1050 gibi yeni nesil ekran kartını sorunsuzca kurduğunu söylemişti. Bu uygulama da pardusa gelse, dediği gibi sorunsuz kurulumlar yapıyorsa çok güzel olur.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.