Oncelikle herkese iyi forumlar. Ismim Batuhan Guven. Foruma yeni katildim. Hepinize Selamlar.
Eminim benim soruma benzeyen pek cok soru ve cozum vardir forumda fakat benim aklima takilan bir kac spesifik nokta var. Kenarda atil bir sekilde duran bir masaustu bilgisayar var. Ben buna linux kurmaya ve deneyimlemeye karar verdim. Eskiden kismi olarak bilgisayar isleriyle bayagi hasir nesirdim ama 2005 yili itibariyle neredeyse komple cekildim. Uzun lafin kisasi:
Elimde ki masaustu intel i3 2120 islemcili ve 4GB 1066Mhz RAM konfigurasyonlu. Harici ekran karti yok.
Bu Pc icin hangi surum daha optimum olur? Gnome kurarsam anlik takilmalar yasar miyim? KDE ve ya XFCx surumlerinin bir noksan noktasi var midir?
*Gunluk kullanim; ornegin Zoom, e-posta kontrolleri, tablo islemci uygulamali icin uygun mudur bu PC?
*Eski oyunlari seviyorum, destekleyecek stabil bir emulator bulabilir miyim? (16 veya 8bit)
*Network kurulumu icin agda bulunan diger bilgisayarlara erisimde bir sorun olur mu? Yani belli bir klasoru agda ki belli bir kullaniciya ozel paylasima acabilir miyim? Ornegin sadece ‘Batuhan’ kullanici adi ve sifresini bilen birine erisim ve ya agda olan sadece belirli bir bilgisayara erisim?? Burasi biraz onemli cunku biraz deneyim elde edersem kurulumu daha kompakt bir bilgisayara yapip depolama uniteme agdan ve internet uzerinden de erismek istiyorum.
*En son Linux kurma deneyimim Intel Pentium 2 uzerine Suse 5 kusur kurmak olmustu. (dusun ki ne kadar uzak kaldim) Pardus surumlerini NTFS veya APFS disk bicimleri uzerine kurmak mumkun mudur?
*Uygun konfigurasyonda Pardus SAS Hard Disk’lerle calisir mi?
Konunun uzunlugu, Turkce karakter yoksunlugu ve Turkce gramer hatalarim icin ozur dilerim.
Cevaplariniz umarim bir cok kullaniciya yardim saglar. Uzun uzun yazdigim icin ozur dilerim.
Saygilarima
Batuhan Guven