Synaptic paket yöneticisinde fotoğraf düzenleme uygulaması

Merhaba Arkadaşlar synaptic paket yöneticisinde Fotoğraf düzenleme uygulaması var .
Synaptic Paket yöneticisine giriyorsunuz Arama kısmına ‘‘inkscape’’ yazdığınızda çıkıyor uygulama.güzel bir uygulama tavsiye ederim.

Teşekkürler ama kızmayın, paket yöneticisinde varolan paketleri tek tek buraya yazarak sadece burada sorun bildirenlerin vaktini çalmış oluyorsunuz. Bu tip paylaşımları isterseniz mavi sitede yapabilirsiniz.

2 Beğeni

@yakusha ben fazla yerlere üye olmayı sevmiyorum ama derseniz bizim bunlara ihtiyacımız yok bende bundan sonra paylaşmam birşey

teşekkürler…

Hocam, bu mavi site de ne olaki!

Inkscape Nedir


(Inkscape ekran görüntüsü. Kaynak: Wikimedia)

Inkscape, öncelikle Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri (SVG) biçiminde vektör görüntüleri oluşturmak için kullanılan ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir vektör grafik düzenleyicisidir. Çeşitli dosya biçimlerini içe ve dışa aktarmayı destekler.

Tarihçesi

Inkscape uygulamasanın tarihçesi 2003 yılına ve Sodipodi uygulamasına kadar dayanmaktadır. 2003 yılında çatallanan uygulama C yerine C++ dili kullanılarak yazılmaya başlanmıştır. Arayüz olarak GTK araç takımı (gtkmm ile) kullanılmaktadır.

Kararlı kabul edilen 1.x sürümü 2020 yılında yayınlanmıştır. Bakım ve hata düzeltmeler içeren en son sürümü olan 1.2.1 ise yazının yayınlandığı tarih itibariyle 14 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanmıştı.

Özellikleri Nelerdir

Inkscape, temel vektör şekillerini (dikdörtgen, elips, çokgen, yay, spiral, yıldız ve 3B kutular) ve metin oluşturabilir. Bu nesneleri renkler, desenler, radyal veya renk geçişleri (gradyanlar) ile doldurulabilmektedir. Raster grafiklerin gömülmesini ve isteğe bağlı olarak görüntülenmesini de destekler. Oluşturulan şekillerin taşıma, döndürme, ölçekleme ve eğme gibi işlemlerle düzenlenmesi de mümkündür.

Adobe Illustrator Artwork (AI), CorelDRAW (CDR), Microsoft Visio Drawing (VSD), Taşınabilir Belge Biçimi (PDF), Sıkıştırılmış SVG (SVGZ), JPEG, PNG, GIF, BMP biçimindeki dosyaları yerleşik olarak içe aktarabilmektedir. Ghostscript ile Encapsulated Postscript (EPS) ve PostScript (PS); UniConvertor ile Computer Graphics Metafile (CGM) ve SK1; eklentilerle Sketch ve Xfig (FIG) dosyalarını içe aktarabilmektedir.

SVG biçimi dışında dışında Taşınabilir Belge Biçimi (PDF), Encapsulated Postscript (EPS), PostScript (PS), PNG, LibreOfice Drawing tarafından oluşturulan OpenDocument Drawing, DXF ve sk1 biçimlerinde dosyaları dışa aktarabilmektedir.

Inkscape eklentileri de desteklemektedir ve Eklentiler sayfasında 6000’den fazla eklenti bulunmaktadır.

Kimlerin İşine Yarayabilir

Grafik tasarım ve çizim ile ilgileniyorsanız Adobe Illustrator, Figma, Affinity Designer, CorelDRAW ve Sketch benzeri veya özelliklerinde bir yazılıma ihtiyacınız varsa kesinlikle bakmanızı tavsiye ederiz.

Nasıl Kurulur

Inkscape sitesindeki sürümler sayfasında Windows, macOS ve Linux için çeşitli indirme bağlantıları sunulmaktadır. Sitede Linux için AppImage dosyası şeklinde indirme linki de bulunmaktadır.

Pardus depolarında Inkscape 1.0.2 sürümü yer almaktadır. Evrensel paket sistemi olmaları sebebiyle Flathub üstünden Flatpak olarak veya Snapcraft üstünden Snap paketi şeklinde indirmek de mümkündür.

Inkscape Çeviri Durumu

Inkscape çevirileri %100 oranında tamamlanmış durumdadır. Çeviri hatalarıyla karşılaşırsanız çeviri dosyasındaki çevirmenlere hata bildiriminde bulunabilirsiniz. Belki çevirilere kendiniz de katkıda bulunmak istersiniz.

Kaynak Kodları ve Katkı

Inkscape kaynak kodları gitlab üstünde tutulmaktadır. Yazılım bilginiz varsa katkıda bulunmaktan çekinmeyin.

Destek Olun

Inkscape hoşunuza gittiyse destek sayfasındaki bilgileri kullanarak destek olabilirsiniz.


Kaynakça:

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.