Systemd NSA&FBI için backdoor oluşturur mu?

Bu konu biraz komplo teorilerine kaçıyor ama, böyle iddialar bayadır var. Systemd yi neredeyse bütün linux dağıtımları kullanıyor bu arada. Değiştirmek de kolay bir şey değil.

Olayın özü şu ki, systemd yi redhat mühendisleri yaptı, ki onlar NSA yani amerikan güvenlik ajansı vs gibi kurumlarla bağlantılı. İsteseler belki bir backdoor koyabilirler miydi ?Böyle bir şey olabilir mi? Varsa bile bunun önü kesilebilir mi? Yoksa bunlar sadece komplo teorisi midir? İngilizce bazı kaynaklar vs:

https://muchweb.me/systemd-nsa-attempt/

Linux ailesi tarafında pek istenmesde cünkü derlendikten sonra configure edemiyorsun yani yanlızca derlemeden önce ayar cekebiliyorsun.

İcinde kötü birşey koyamazlar çünkü kodlar acık, yine şüpe duyarsanız kaynak kodaları inceleyebilirsiniz: GitHub - systemd/systemd: The systemd System and Service Manager

3 Beğeni

Açık kaynaklı olması %100 güvenilir yapmıyor. Öyle karmaşık kodlar yazılabilir ki, backdoor olduğu bile anlaşılamayabilir. En azından böyle bir şey varsa bile, o kısmı silseler, o şekilde kullansak Pardus’u daha güvenli olur. Sonuçta Pardus askeri amaçlarla da kullanılacaktı, öyle birtakım planları da vardı devletin.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.