Tablete Pardus Yükleme

Donanım özelliği Rockchip RK3066 4X-ARM Cortex A35 1.25 Ghz Ram 2 GB olan Android yüklü bir tabletim var. Buna masaüstü olan bir işletim sistemi dolayısıyla da Pardus veya aynı ailenin diğer sürümlerinden bir işletim sistemi yüklenebilir mi?

Windows işletim sistemleri Rockchip ARM desteklemiyor peki Pardus olur mu ya da uyum sağlayacak masaüstü özelliği olan bir işletim sistemi var mı? Tercihim Pardus yüklemek.

@aknctn Pardus etap yükleyebilirisin sonuçta akıllı tahta için yaptılar ama tablatlerde birer akıllı tahta işlevi görebilir. Bu nedenle Pardus etap sürümlerini araştır cihazın özelliklerine uygun olan varsa onu yükleyip kurabilirsin. :slight_smile:

Teşekkürler inceledim ama sanırım pek uygun olmayacak.

ARM tabanlı bir çok linux dağıtımı var. Pardus da ilgili haberle ARM sürümünü duyurmuştu. Fakat sunuculara yönelik dedikleri için masaüstü ortamı olmayabilir, denemediğim için bilemiyorum. Fakat pardus olmasa bile bir çok linux dağıtımı var. İnternetde arm işlemcili tablete linux yüklemek diye aratabilrsiniz. İngilizce aratırsanız daha çok kaynak çıkacaktır.

Teşekkürler inceledim ARM desteğinden bahsediliyor ama tablet ve telefona soranlar olmuş cevap veren olmamış.

postmarketos bakabilirsin ama bunlar çok zor şeyler.

Eğer tabletiniz İntel’in x86_64 mimarisiyle çalışan bir işlemciye sahipse Pardus kurulabilir.

Pardus ARM sürümü Raspberry Pi için hazırlanıyor. Üzerinde çalışacak tablet için ayrıca ayarlanıp derlenmesi gerekir. Yani evinizdeki android tabletinize Pardus kurulamaz.

3 Beğeni

Yani masaüstü olan hiç bir işletim sistemi kurulamaz mı mümkünatı yok mu?

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.