Tahtanın görüntüsünü başka bir monitöre aktarmak ya da ikinci bir ekran bağlamak

Değerli arkadaşlar okulumuza FAZ3 Arçelik 10. nesil i3 akıllı tahtaların kurulumu henüz yeni yapıldı. Bu tahtalarda aynanın alt kısmında hdmi,vga,type-c üst kısmında ise bir adet display port var. Alttaki portlar giriş portu olarak çalışıyor, yani tahtanın ekranını monitör olarak kullanabilmek için görev yapıyor. Üstteki display portu henüz denemedim ancak sorum şu ki; Akıllı tahtaya ikinci bir ekran bağlamak, ekranı başka bir monitöre yansıtmak ya da başka bir monitörü bağlayıp ikinci bir ekran(çalışma alanı gibi) kullanmak mümkün müdür?
Yapılabiliyorsa nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ek:
Display port ile deneme yaptım, görüntü aktarımı yapıyor ama iki ekranın da aynı çözünürlükte olması gerekiyor. Tahtamız bilindiği üzere 4K, monitör diyelim ki 1440x900 olsun. Porta bağladığımda iki monitörü de fullhd çözünürlüğe getiriyor. İki monitörün çözünürlüğünü otomatik olarak saptayamadığı gibi ayrı ayrı müdahale de ettirmiyor.
Yapmak istediğim nihai durum şu;
Bilgisayara projeksiyon bağladığımızda nasıl ki kendi ekran çözünürlüğü aynı kalıp projeksiyona uygun mesela 1024x768 vs. yapılıyor, burada da tahtanın çözünürlüğü aynı kalıp monitöre kendisine uygun bir çözünürlükte görüntü vermek istiyorum. Yok mu çözümü olan ?

Öncelikle Pardus Destek Merkezi üzerinden destek alınız.

menüde ayarlar kısmında ekran ayarlarına girin ekranları görün monitörü yay aktif edin kaydedin

1 Beğeni

Cevap için teşekkürler, ayarlar kısmında monitörü görüyor ancak çözünürlük ayarı yaptırmıyor. Hem monitörün hem de tahtanın aynı çözünürlükte olması gerekiyor. Aksi takdirde ya monitörü ya da tahtayı karartıyor.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.