Tahtaya format atamiyorum

Merhaba okulumuzda akıllı tahtalara Pardus yüklü bir tahtam açılmıyor format atmak istiyrm ama format da atamiyrm bir kaç farklı format denedim ama hiçbirinde açılmadı tahta daha önceki bir tahtamda da aynı sorunu yaşamıştım ne yapabilirim acaba şu an iki tahtam da aynı durumda Arçelik servisi yazılımsal denip gitti tahtalar acilmiyr

Alınan yedekte ya da yazdırmada sorun olabilir.
etap.org.tr adresinde bulunan Etap 19 4K sürümünün kalıp dosyasını kurmayı deneyebilirsiniz.

Hocam daha evel de konuşmuştuk dediğiniz gibi etap 19 4 k dan dd yansı modunu seçip yüklemiştim ancak gene aynı sonuçla karşılaştım malesef

O zaman sorun dikten olma ihtimali yüksek.
0850 222 4870 / 0850 222 4123 numaralı telefondan bilgi alabilir
ya da https://fatihpys.eba.gov.tr/ adresinden arıza kaydı oluşturun.

Hocam servisten gelip yazılımsal bilişim öğretmeni yapsın demişler ama ben yazılımsal bı sorun göremedim şu an 2 tahtamda aynı sorun var

Verdiği hataya baktığımda sabit disk bulunamadı yazıyor. Sorun büyük ihtimalle donanımsal.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam

1 Beğeni

Disk arızası var çok belli.
Uğraşmamak için yazılımsal deyip kaçmışlar.

Bence de hocam ama bu kronik bı sorun mu çünkü tahtalarim pat pat gidiyor bu ikinci tahtam ve aynı sorun

Kronik sorun değildir. Elektrik kesintisi, fişi çekerek kapatmak gibi olaylar sebep olabilmektedir.

2 Beğeni

Evet, sadece HDD’ler için değil SSD’lerde de anlık güç dalgalanmaları, gücü yanlış kesmek, arızalara neden olur. Kronik olduğunu sanmıyorum.

2 Beğeni

Teşekkür ederim hocalarım :pray:

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.