.tar.gaz dosyaların kurulumu

tar.gz uygulamaları nasıl kurarım
‘’’‘Gerekli program Alien’i aşağıdaki komut ile yükleyiniz; sudo apt-get install alien Kurulum tamamlandıktan sonra; .rpm dosyalarınızın bulunduğu dizinde aşağıdaki komut ile .rpm dosyalarınızın .deb dönüşümünü gerçekleştirebilirsiniz. sudo alien -k dosyaismi.rpm ya da sudo alien -k *.rpm tar.gz dosyalarını deb’e dönüştürmek için ise; sudo alien -d dosyaismi.tar.gz Detaylı bilgi için man alien çalıştırarak kullanılabilen parametreler hakkında bilgi edinebilirsiniz.’’’’’’
bu denilen şeyi yaptım ama uygulamanın ismini arattığım zaman çıkmıyor ve uygulama dosyasını bulduğum zaman dosyaların üzerine basıyorum ama bir etkileşim olmuyor ne yapmalıyım .

1 Beğeni

.tar.gz dosyaları sıkıştırılmış zip dosyalarıdır, kurulabilir şeyler değildir.

Arşivi çıkarttıktan sonra içerisine bakarsınız, direk çalıştırılabilir bir uygulama (bin klasörü içinde olabilir) ya da install.sh, INSTALL veya setup.py gibi kurulumu yapacak betik kodlarının bulunduğu dosyalar olur. Bunları çalıştırarak kurulumu yapabilirsiniz.

Windows’taki portable uygulamalar gibi düşünebilirsiniz. Zip’ten çıkarıp açar kullanırsınız.

4 Beğeni

dosyanın içinde .sh uzantılı bir şey mevcut ama nasıl çalıştıracağım çift tıklayınca metin dosyası açılıyor

önce
sudo chmod +x dosyaisim.sh
sonra
./dosyaisim.sh

Dosya ismi yazarken taba basınca tamamlıyor otomatik. Ayrıca bunu masaüstünde launcher oluşturup otomatik hale de getirebiliyorsun.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.