Merhaba,
FreeFileSync 14.2 yazılımını .tar.gz formatında indirdim, sonra Alien ile .deb olarak dönüştürdüm. Daha sonra bu paketi kurdum ve kurulduğuna dair bildirim de ekrana geldi. Ancak yazılımı bulamıyorum.
Daha sonra aynı yazılımın 14 sürümü için de aynısını yaptım, yine olmadı.
Acaba yazılımda mı sıkıntı var diyerek, bu sefer Syncthing’i kurdum ama o da yok.
Kurulu yazılımlar listesinde yok.
Özetle .tar.gz dosyasını .deb paketine dönüştürüp, yüklediğimizde yazılım nereye gidiyor?
.tar.gz dosyası arşiv dosyasıdır, yani .zip gibidir, kurulabilir program değildir.
Eğer bir programı .tar.gz olarak indirdiyseniz arşivi bir klasöre açın, sonra çalıştırılabilir program dosyasını bulun, Sağ Tık > “Program Gibi Çalıştırılabilir” aktifleştirdikten sonra çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz.
Eğer uygulama bir terminal uygulamasıysa, arayüze sahip değilse, o zaman terminali aynı dizinde açıp ./program-adi şeklinde çalıştırabilirsiniz.
Pardus’a bir uygulama kurmak için yöntemler:
sudo apt install paketismi
.deb paketine indirip çift tıklayarak Pardus Paket Kurucu ile açma
Bir uygulamayı .deb paketi olarak paketlemek geliştiricisinin sorumluluğudur. Dolayısıyla .tar.gz → .deb dönüştürücü uygulamalar ile sağlıklı bir sonuç alamazsınız.
Bir uygulamayı repolarda aramak için Pardus Yazılım Merkezini veya terminalden apt search aranacak kelimeler buraya komutunu kullanabilirsiniz.