Eskiden tarayıcıda 2-3 sayfa açıp, bazen her sayfada 10-15, toplamda 30-40 kadar sekme açardım aynı anda. İlk açarken biraz kasar, biraz sonra rahatlar, gayet güzel devam ederdi.
Son zamanlardaki güncellemelerden, özellikle de son sürüm yükseltmeden sonra, 15 kadar sekme açtığımda bile bilgisayar donmaya ve kilitlenmeye başladı. Resetlemek zorunda kaldım birkaç kez bilgisayarı.
verdiğiniz kodu denedim . Yeniden başlatınca 99 olarak ayarladığım değer geri yükleniyor .
Geçen günlerde uğraşmıştım . Yapay zekadan aldığım cevap ile bunları yaptım ve ayar kalıcı oldu .
Kalıcı olması için etc/sysctl.conf dosyasını metin dosyası ile açarak Satırın en sonuna vm.swappiness=0 komutunu ekleyip kaydettim . . Değişikliğin olup olmadığını cat /proc/sys/vm/swappiness komutu ile kontrol edince görebiliyorum .
onu ben kendi bilgisayarıma göre ayarlamıştım . Siz arkadaşın dediği değeri yazın . Ben sadece kalıcı olması için gereken ayarı belirttim 99 yerine 0 yazın . Bende takas alanını kullanmak istemediğim için arkadaşın önerdiği değer ile değiştirdim resimde gözüküyor 0 yazdım bende