Taşınabilir Pardus'un Başka Cihazlarda Çalışamaması Sorunu

Merhaba,
Ben bir ara Pardus’a merak saldım ve Pardus yüklemeye karar verdim fakat bilgisayarımın ssd’sinde neredeyse boş yer yoktu. Ben de 128 GB’lik bir flash diske indirdim. Önce 16 GB’lik bir flashdiske Pardus GNOME’nin iso dosyasını BalenaEtcher kullanarak yazdırdım ve iki flash diski de bilgisayarıma taktım. Kurulum sorunsuz gerçekleşti ve flash diskime pardusu indirdim. Kendi bilgisayarımda pardusu neredeyse sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Bilgisayarımı açmadan önce flash diski takıyorum ve pardus başlıyor. Ama bir sorunum var. Bu taşınabilir pardus flash diskini saadece kendi bilgisayarımda kullanabiliyorum. (Kurulumunu kendi bilgisayarımda yaptığım için olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.) Başka bir bilgisayarda denedim. Boot menüsüne geldim ve flash diskimi seçtim. Bilgisayar yeniden boot menüye geldi. Flash diskim yani pardusum başlamadı.

Bunun sebebi ne olabilir ve eğer bir çözüm yolu varsa yardımcı olabilir misiniz?

1 Beğeni

Selamunaleyküm Hocam,
Grub’ı yani işletim sistemi seçilecek yeri hani diskinize yüklemiştiniz. Eğer grub ana bilgisayarınızın diskine yüklendiyse sadece sizin bilgisayarınızda çalışır.

4 Beğeni

önyükleyici olarak yükleme yaptığınız USB yiseçin

1 Beğeni

Kurulum yaparken usb belleği seçtiğime eminim.

Kök dizin yazan benim usb belleğim, 511 birimi de windows yüklü yer.

Ama yine de pardus sadece benim bilgisayarımda çalışıyor. Bilgisayarı açmadan önce usb belleğimi takıyorum ve pardus üzerinden sorunsuz başlıyor. Usb bellek takılı değilken de windows sorunsuz başlıyor. Boot menü öncelik sıralamasında usb belleğim daha önde olduğu için takılı iken boot menüye girmeden başlatılabiliyor.