Taze kan Xfce4 4.20

20 yıldır Linux ve BSD kullanırım, genelde de hep QT li ortamları, (Kde, Lumina, LXQt) kullandım, GTK ile pek anlaşamadım, fakat yazdan makineyi değiştirince işler değişti, 17 inç ekran laptop’ta ekranda LXQt ile yazılar küçük kaldı, büyüyüncede çok büyüktü, bulanıktı vs. derken LXQt de ortasını bir türlü tutturamadım.
İşin tuhafı yeni makine BSD yi de beğenmedi, 15 sürümünde o da su koyverdi. :thinking:

Pardus ile Gnome güzeldi ama kullanım olarak bana hiç uymadı, zorla güzellik olmuyordu.
Kde de iyiydi o da maşallah devasa ucu bucağı yok, onuda gençlere bırakayım dedim, benim gibi birisi için, uzun mesafeli yürüyüşler artık yorucu oluyordu. :sweat_smile:

Neyse Xfce4 4.20 kurup kullanınca gördüm ki, bu tam benlik olmuş, hem esnek, hem estetik, hem işlevsel, hemde çok karışık değil.
Zaten geçmiştende az biraz biliyordum, bir kaç yıl Xfce de kullanmıştım.
Hasılı aradığım taze kan Xfce4 müş, arzederim efendim. :heart: :dizzy:

Kernel 6.12.63
DE Xfce4 4.20
WM Xfwm4 (X11)
WM Tema Neon-art-top
Tema Pardus-xfce-dark
İkon Acid-symbolic
Font Ubuntu (11pt)
Fare Volantes (16px)
CPU Intel(R) Celeron(R) N4020C (2) @ 2.80 GHz
GPU Intel UHD Graphics 600 @ 0.65 GHz [Integrated]
Display (BOE084E): 1920X1080 @ 60 Hz in 17 Ölçek 1,25
4 Beğeni

Hayırlı olsun efendim. Lakin simge temanız çok enteresan. Daha önce böyle simgeler gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Paralel evrenlerden gelmiş gibiler.

3 Beğeni

Hoş geldiniz tekrar @Felasife Felasife. Bsdtr forumunuzu debian ve forum ubuntu Türkiye gibi forumlardaki ( genellikle bir forum gezgini ve okuyucusuydum ) gönderilerde geçen yazılarınızı okurdum.

Bsd Türkiye forumunuzda bayağı hevesli insanlar vardı. Çeşitli bsd dağıtımlarını denerler ve GNU/Linux’tan farklı yönlerini ve ekran görüntülerini paylaşırlardı. Sayenizde ben de freebsd ve netbsd ile tanışmıştım.

Hatta komşumun, (kaçtı ya tam hatırlayamadım), 32 mb ramli ve 64gb hafızasından dolayı yalnızca Microsoft Windows XP işletim sistemi kurulabilen masaüstü bilgisayarına netbsd yi kurabilmiştik. Baktık, komşum, bilgisayarını penceresiz ortamda kullanamayacak ve ben de bir sorunda yardımcı olamayacağım, derhal ikinci el olarak bilgisayarı satıp üstüne debian (Pardus’u kurduk ama kaldırdık, çünkü, bu komşum için yeni ama bizler için eski bir anı olan bu yeni bilgisayar için gereken ram, Debian ve XFCE pencere yöneticisi için daha uygundu. ) Gnu/linux ve XFCE kurduğumuz bilgisayarını satın almıştık ( 2 sene önce ).

İşte böyle… Siz beni bilmeseniz de benim adımda forumunuzu gezen biri vardı.

1 Beğeni

Teşekkür ederim eyvallah.
Aynen dediğiniz gibi ötelerden gelmiş gibi, önce banada önce bi acayip geldi ama değişiklik olsun diye devam ettikçe, gözlerimde alıştı.
Bende önce gördüğümü hiç hatırlamıyorum, 4 yıldırda 49. güncellemeyi almış, bir garip simge seti.
Yapanların eline sağlık.
Yalnız WM temasıda bundan aşağı değilmiş, o da bi değişik. :grinning:

1 Beğeni

Eyvallah sevgili dostum, o günler güzeldi, heyecan vardı, istek arzu vardı ama zamanla (benim açıdan) hem azaldılar, hemde hayat şartları başka yönlere akmaya başladıkça, ufak ufak koptuk bu dünyadan, Debian, Ubuntu forumlarını hep bıraktım ama tabii ben yinede BSD, Linux tarafını çokta bırakmadım, iyi kötü bir blogum ile, azda olsa devam ettirdim.
Sonuçta açık kaynak işlerini de seviyorum.

Fakat bu BSD olayı o zamanlar benim için çok çılgıncaydı hakikaten, bir gecede Linux Debian’ı bırakıp, hiç bilmediğim BSD’ye geçmiştim, hiç akıl kârı değildi. :grinning:
Tabii BSD nin Türkiye’de pek bileni kullananı olmadığı için, formunun ayakta kalma şansıda olmadı haliyle, bu işler malum ekip işlerdir, bir iki kişi ile zordur.
Zaten BSD meraklısı içindir, o kaputun altında ne var diye merak edenleri beklermiş.

Umarız Pardus’un bahtı açık olur, gerçi o bizim ilk göz ağrımızdı, pisi pisimizdi, hele ki efsane 2007-2008 sürümünü vardı ki, ondan sonra Pardus’a nazar bile değmişti galiba, düzen tutmamıştı.
Neyse bir iki CD sini bile saklarım hala, bende hayalet Pardus’çuymuşum galiba :grinning:
Gezenlere sevgilerimle saygılarımla. :heart:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim @Felasife Felasife.
Size ve bu mesajı okuyan herkese hayırlı kandiller dilerim.

3 Beğeni

2 Beğeni

Sayın @Felasife , ben sizi yıllar evvelden sansürlendi forumdan mı hatırlıyoruuuum yoksa hafızam beni yanıltıyor mu? Sanki oranın saygıdeğer müdavimlerinden biriydiniz.

EDİT:
Sonradan sizi ifşa ettiğimi farkederek pişman oldum ve iletimi düzelttim. Lütfen af buyrun.

1 Beğeni

Büyük ihtimal doğru hatırlıyorsun, orada da epey bulundum. :slightly_smiling_face:

Ek: Yok, hiç bir yerden sansürlenmedim, onu yanlış hatırlamışsınız.
Ama Linux kullanmayı komple bırakmıştım, adeta tövbe etmiştim, :grinning: sadece BSD sistemler kullanıyordum.
Belki oradan bir karışıklık oldu.

2 Beğeni