Team Fortress 2 Siyah Ekran Sorunu Çözümü

Esenlikler. Team Fortress 2 oyunununda, özellikle AMD ekran kartlarında görülen yaygın bir bug olarak oyun içinde ekranın siyaha dönmesi ve oynanamaz bir hale sokması sorunu yaşanıyor. Burada bu sorunla karşılaşılırsa ne yapılması gerektiğini açıklamak için bu gönderiyi yazma gereği duydum. Sorunumuz aşağıdaki görsel ve kaynağı olan Reddit kullanıcısınınki ile aynıdır:

Forumlarda yaptığım araştırma sonucu bu sorunun OpenGL 3.0 kaynaklı olduğuna kanaat getirdim fakat kesin bir şey diyemiyorum. Siz de araştırınca göreceksiniz ki ortak bir çözüm bulunamamış gibi ancak Team Fortress 2 için Mastercomfig dökümanlarında farklı bir kernel kullanılması tavsiye ediliyor:

https://docs.mastercomfig.com/latest/os/linux/?h=linux

Benim yüklediğim kernel olan XANMOD kerneli, bu sorunu çözmüştür. Yapacağınız işlemler oldukça basit fakat zamanı olmayanlar için yükleme işleminin kısaca kopyasını buraya yazıyorum (root olmayı unutmayın):

wget -qO - https://dl.xanmod.org/archive.key | sudo gpg --dearmor -o /usr/share/keyrings/xanmod-archive-keyring.gpg
echo 'deb [signed-by=/usr/share/keyrings/xanmod-archive-keyring.gpg] http://deb.xanmod.org releases main' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/xanmod-release.list
sudo apt update && sudo apt install linux-xanmod-x64v3

Yeniden başlatıp Steam üzerinden giriş yaptığınızda bu sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz. İyi günler, iyi çalışmalar.

Bir şey düzeltmek isterim. Xanmod v3 v2 v1 versiyonları çok önemli. Mesela core 2 duo bir CPU nuz varsa v3 kerneli yüklemişseniz pc boot etmez o kernel ile. Nedense böyle ayarlamışlar eskiden böyle değildi. Aşağıda CPU listesi yazıyor onu inceleyip v3 v2 v1 hangisi uyuyorsa onu yazın son komutta.
Ayrıca xanmod kernel ille de şart olmayabilir. Pardus backports ta 6.1 kerneli var o da işe yarayabilir denemek lazım.

2 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.