Tek Kombinasyonla Ekran Alıntısı Yapamıyorum

Merhaba,

Windows’ta Başlat + Shift + S kombinasyonunu sıkça kullanıyorum. Bu kombinasyon hiçbir ekran ve sorgu penceresi açılmadan doğrudan ekran alıntısı yapmam için ekranda seçim yapma aşmasına geçiriyor ve seçim yaptıktan sonra da herhangi bir ekran açılmıyor doğrudan seçili alan panoya kopyaşanmış oluyor ve istediğim herhangi bir yerde yapıştır (ctrl + v) kombinasyonuyla ekran alıntısını paylaşabiliyorum. Bunu Pardus’da da yapmak istiyorum.

Shift + PrntScr kombinasyonu doğrudan seçim yapmaya geçiyorum, ancak seçimden sonra sorgu ekranı geliyor ve bu işimi yavaşlatıyor.

Bu benim için çok yavaşlatıcı bir unsur. Bunu nasıl yapabilirim?

Klavye kısayollarda bulunan komuta -c parametresi ekleyerek yapabilirsiniz.
xfce4-screenshooter -r -c

1 Beğeni

Verdiğiniz cevaba göre ne yapacağımı yeni bir linux kullanıcısı olarak elbette anlamadım ve şükür ki yapay zeka nimetinden yararlanarak şu yanıtı aldım., uyguladım sorunum çözüldü. Eksik cevap vermiş olsanızda teşekkür ederim.

AI Cevabı:

Verilen Cevabın Değerlendirilmesi

Forumda aldığınız cevap, size xfce4-screenshooter adlı bir komutun kullanılması gerektiğini söylüyor. Bu komut, Pardus’ta ekran alıntısı almak için kullanılan bir araçtır. Verilen parametreler ise şu anlamlara geliyor:

• -r: Ekranın herhangi bir bölümünü seçerek alım yapmanızı sağlar (yani dikdörtgen şeklinde bir alan seçme).
  • -c: Seçilen alanın direkt olarak panoya kopyalanmasını sağlar.

Ne Yapmanız Gerekir?

Klavye Kısayolu Oluştur:

• Pardus’un masaüstü ortamına (genellikle Xfce) göre ayarlar kısmına gidin.
  • Klavye kısayolları bölümünü bulun.
  • Burada yeni bir kısayol oluşturun.
  • Komut: xfce4-screenshooter -r -c şeklinde girin.
  • Kısayol: Beğendiğiniz herhangi bir tuş kombinasyonunu atayın (örneğin, Windows’takine benzer şekilde Başlat + Shift + S).