Uzun zamandır araştırıyorum karşıma böyle birşey çıktı. Bunu yükleyip telefona yazılım olarak arka planda depo olarak pardusun deposunu eklemek mı mantıklı olur sizce yoksa direkt bunun yerine pardus kurup bunun depodaki telefon kişiler uygulamalarını çekmek mı karar veremedim
Selamün Aleyküm,
Pardus u da bu çalışmalarda görmeyi çok isteriz. uzun zamandır ben de böyle şeyler için bekliyorum ama bu iş için somut adım atan ve destekleyen sayısı çok az sanırım.
https://wiki.postmarketos.org/wiki/Devices
Bu tarz mobil linux geliştirmeleri mevcut. Fakat bu direkt Pardus’ta olduğu gibi bir .iso dosyası indirip herhangi bir telefona kurulabilir manasına gelmiyor.
Telefonda çalışacak bir işletim sistemi için telefon üreticisi olmak gerek. Çünkü her telefon neredeyse nev-i şahsına münhasır, yani eşsiz.
Dolayısıyla hepsinin sürücülerine, özel firmware’lerine destek vermek epey zor.
Yukarıda verdiğim linkten de desteklenen telefon sayısının epey az olmasıyla bunu görebilirsiniz.
Pardus’un şuan bir telefon şirketi kurma planı yok.
Tabi başka bir girişim böyle bir yola girip Türkiye’nin ilk Linux Telefonunu çıkarabilir. Bu tamamen ayrı bir alan.
yazı için teşekkürler, emeğinize sağlık
ASELSAN’ın akıllı telsizleri var android işletim sistemli, Pardus mobil sürümü çıkarılarak bu telsizi de telefona çevirip orta şekerli bir ürün piyasaya sürülse bence TOGG gibi bayağı tutar
Cevabınız için teşekkürler, benim sorum aslında şu şimdi biz termalden linux üzerinden kodları çekebiliyoruz. Mevcut uygulamanın deposu var bizim pardusun da bunun üstüne pardus depoyu ekleyip gnome versiyondaki kişileri ve birkaç uygulamayı da buna kurup kullansam mı yoksa pardusu telefona kurup bunun içeriğindeki kişiler telefon gibi şeyleri termalden oraya mı çeksem diye saçma bi fikir geldi aklıma o yüzden öneri almak için yazdım (: